Wilco Maas: 'Ik vind het een geweldig spel, er zit voor mij nog steeds veel uitdaging in.' FOTO: Bert Janssen.
Wilco Maas: 'Ik vind het een geweldig spel, er zit voor mij nog steeds veel uitdaging in.' FOTO: Bert Janssen. (Foto: Bert Jansen)

'We zijn een zeer betrokken club'

Hannie Bettgens

Bowling Veldhoven is springlevend

Dit jaar bestaat Bowling Vereniging Veldhoven 40 jaar. Door het jaar heen worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

VELDHOVEN - "Veertig jaar geleden zijn we met 7 man begonnen,' zegt Hedwig Staffeleu. "Na mijn studie ben ik weer in Veldhoven komen wonen en kende bijna niemand. Daarom heb ik me opgegeven bij de bowlingvereniging. Langzaamaan zijn we steeds groter geworden en tellen nu 107 leden."

Gezelligheid

Staffeleu geeft aan dat ze vooral voor de gezelligheid meedoet. "We zijn een zeer betrokken club en er wordt veel georganiseerd zoals speelavonden, toernooien en wedstrijden. Ook hebben we clubavonden met thema, bijvoorbeeld bowlen in het donker."

Er schuiven enkele bowlers aan. Allen geven aan dat bowlen vooral een leuke sport is met veel uitdagingen. "Iedereen speelt met elkaar, het niveau maakt niet uit. Bij ons is iedereen van harte welkom om te komen spelen." Rob van de Wiel is jeugdlid. "Ik bowl hier vanaf mijn achtste en voel me hier helemaal op mijn plaats. De competitie is leuk, al mogen er wat mijn betreft wel meer jeugdleden bij komen, dat maakt de competitie nòg wat spannender." Hij vervolgt: "Waar het vandaan komt weet ik niet, maar over het algemeen wordt bowlen gezien als een oubollige sport. Nou dat is echt niet zo! In het bowlen zit zoveel uitdaging met evenzovele spelvarianten. En al op jonge leeftijd kun je starten, als je een bal kan hanteren kun je bowlen want je moet natuurlijk wel met die zware ballen om kunnen gaan."

Risjard Jansen geeft aan dat het vooral een gezellige sociale vereniging is. "Je voelt je gelijk welkom als je hier voor de eerste keer binnenloopt. We zijn enthousiast, er hangt een goede sfeer en we spelen vooral met veel plezier. We hebben leden die alleen voor het plezier bowlen, anderen zijn vooral wedstrijdgericht."

Geweldig spel

Wilco Maas kan gezien worden als de vedette van de bowlingvereniging. Zelf zegt hij daarvan: "Ik wil gewoon winnen." Wilco bowlt vanaf zijn vijfde. "Ik vond het toen al heel leuk en interessant, tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven. Ik vind het een geweldig spel, er zit voor mij nog steeds veel uitdaging in."

Bowlen is een betaalbare sport. Staffeleu: "Om te beginnen heb je een paar schoenen nodig en een bowlingbal. Over het algemeen doe je daar heel erg lang mee. In de veertig jaar dat ik lid ben, sta ik nu op mijn tweede paar schoenen te spelen."

Elke week zijn er vier speelavonden. Maandag, dinsdag en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Woensdag wordt er gespeeld tussen 21.00 en 23.00 uur. De jeugd speelt op woensdag van 18.30 tot 20.00 uur. "

Wie eens wil komen kijken of mee wil spelen kan altijd binnenlopen nadat men zich aangemeld heeft via de site.

www.bvveldhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden