Jordy Graat: 'Veel mensen die komen, kennen me en willen vooral een avondje lachen en vermaakt worden.'
Jordy Graat: 'Veel mensen die komen, kennen me en willen vooral een avondje lachen en vermaakt worden.' (Foto: )

'Het is een goed georganiseerde chaos'

Hannie Bettgens

Theatershow van Jordy Graat

"Het is bijna klaar, ben nu nog aan het fine tunen want de grappen moet wel op de juiste plaats staan." Veldhovenaar Jordy Graat staat op 9 april op de planken met zijn eigen radio theatershow.

VELDHOVEN - "Mensen komen binnen en zien dan op het podium een radiostudio. Er staan ook een barretje en wat andere dingen, net even iets extra's." Wat hij er alvast over wil vertellen is: "Ja, mensen komen als publiek kijken in mijn radio theatershow. Ik neem iedereen mee in de show, wat er gebeurt tijdens het draaien van een plaatje."

Lachend vervolgd hij: "Ik vertel dan ook wel dingen die niet geschikt zijn voor in de uitzending. Het is eigenlijk een goed georganiseerde chaos waar mensen in terecht komen. Ze komen echt kijken naar mijn radioprogramma, Jordy in de radiostudio."

Bizar

Inmiddels zijn er geen kaarten meer beschikbaar. "Echt bizar hoe snel de kaarten uitverkocht zijn, in 2,5 dag! Ik hoopte op een uitverkochte kleine zaal, maar het is de grote zaal geworden. Er is zelfs een wachtlijst, als mensen alsnog annuleren kan je die kaarten overnemen." Een tweede avond heeft hij wel overwogen, maar gaat dit toch niet doen. "Je weet nooit of je ook inderdaad twee avonden uitverkocht krijgt. Daarbij heb ik altijd geroepen dat het een eenmalig project is. Misschien, als het mij bevalt zou ik er een jaarlijks ding van kan maken."

Jordy geeft ook allerlei logistieke problemen om een tweede show te maken. "De Schalm heeft een vol programma en er komen veel gasten langs die toegezegd hebben om deze avond te komen. Daar is het programma deels op geschreven. Deze personen zouden dan die tweede avond ook langs moeten komen, dat kan ik echt niet van ze vragen."

De verwachtingen zijn hooggespannen. "De druk ligt hoog. Ik krijg appjes en zo, dat het wel goed moet zijn. Maar ook hele leuke reacties. Een klein jongetje uit het noorden van het land, die een enorme fan van mij is, op zich al heel grappig, komt speciaal deze avond om mij te zien." Een try-out heeft hij niet kunnen doen. "Misschien wel nodig maar niet haalbaar door de gasten die komen. Ik heb wel stiekem getest bij familie en vrienden. Ze hadden niet door dat ik ze een stukje uit de show voorspiegelde, en moesten vooral lachen om wat ik vertelde. Dus try-out? Niet echt maar wel getest. En weet je, veel mensen die komen kennen me en willen vooral een avondje lachen en vermaakt worden."
Jordy is een enorme control freak in zijn werk. "Ik wil alles perfect hebben maar nu is het wel out of the box. Ach weet je, als er maar gelachen wordt, voor de rest laat ik het maar gebeuren." Alle gasten die langskomen zijn onderdeel van de show, maar ik ga nog niet vertellen wie dat zijn. Veel situaties waar ik over vertel, komen uit mijn dagelijks leven. Daarin geeft ik mezelf volledig bloot, met alle ups en downs die iedereen in zijn of haar leven meemaakt. Vrolijke maar ook verdrietige momenten."

Meer berichten