Competief gamen is in opkomst, overal ter wereld, dus ook in Veldhoven. FOTO: Paul en Rick Adams.
Competief gamen is in opkomst, overal ter wereld, dus ook in Veldhoven. FOTO: Paul en Rick Adams. (Foto: )

Competief gaming, ook in Veldhoven

Pieter van Hulst

Rebelz Gaming houdt zondag 7 april een 'Super Smash Brothers Ultimate'-toernooi in 't Tweespan in Veldhoven. Competitief gamen is in opkomst, over de hele wereld worden er computer games gespeeld. Veldhoven kan hierin natuurlijk niet achter blijven, daarom organiseert Rebelz Gaming zijn 2e editie van Super Smash Veldhoven.

VELDHOVEN - Super Smash Brothers is een vechtspel waarbij bekende Nintendopersonages, zoals Mario en Luigi het tegen elkaar opnemen in een arena. Het spel is makkelijk op te pakken voor beginners, maar het is ontzettend moeilijk om er echt goed in te worden, en daarom is het spel uitermate perfect voor het toernooi.

Passie

Paul Adams, 25, Organisator van het toernooi zegt: "Gamen is voor mij een passie. Van jongs af aan probeer ik me al te meten met mijn oudere broer en medeorganisator Rick en we vonden het altijd jammer dat er in Veldhoven eigenlijk weinig hierin werd voorzien. Daarom zijn we begonnen met Rebelz Gaming. Veel competities zijn alleen leuk voor de winnaars en dat vinden wij jammer. Daarom zorgen we ervoor, dat er ook voor de verliezers genoeg te doen is."

Veldhovens beste

Na een succesvolle eerste editie, belooft de organisatie van Rebelz Gaming meer toernooien en kansen om als Veldhovens beste gekroond te worden. Rick Adams zegt: "Voor ons was de editie die we in januari deden een experiment. We hoopten dat het aan zou slaan, en gelukkig werd het een groot succes. Bij deze editie hebben we 2 keer zoveel spelcomputers beschikbaar en een free-play area waar mensen dus kunnen gamen."

Meedoen?

Het toernooi in 't Tweespan in Veldhoven zondag 7 april, is van 11.00 tot 23.00 uur. De entree is 5,00 euro en deelname aan het hoofdtoernooi kost 10,00 euro. Inschrijven via:

www.rebelzgaming.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden