Cees is op weg naar een carambole in zijn partij tegen Harrie in de opgeknapte Erikant. FOTO: Ad Adriaans.
Cees is op weg naar een carambole in zijn partij tegen Harrie in de opgeknapte Erikant. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Metamorfose voor De Erikant

Ad Adriaans

Wijkcentrum weer spic en span

Een metamorfose, noemde een gemeenteambtenaar het opgeknapte wijkcentrum aan de Norenberg. Burgemeester Marcel Delhez zal het met eigen ogen aanschouwen als hij zaterdag 6 april de accommodatie officieel opent.

VELDHOVEN - Glimmend van trots laten penningmeester Willem Zwitserlood en secretaris Mieke Hoddenbagh van Stichting Wijkbelangen Heikant (SWH) het gebouw zien. De stichting is vooral trots op de leden van de KBO Heikant/De Kelen en een aantal vrijwilligers uit de wijk. Zij hebben de afgelopen maanden de handen uit de mouwen gestoken om het gebouw van top tot teen in een nieuw jasje te steken.

Heel blij

SWH huurt het gebouw van de gemeente. Op 2 januari kreeg de stichting de sleutel. Zwitserlood: "De gemeente heeft de ontmoetingsruimte van een nieuwe vloer voorzien, de grote zaal kreeg een nieuw systeemplafond en er is een toilet vernieuwd. Daarmee zijn we heel blij."

Het gereserveerde budget was hard nodig. De eerste 7 emmers tex en schildermateriaal kreeg de stichting gesponsord. De toewijding waarmee de vrijwilligers te werk gingen, viel het bestuur op. "Alsof het hun eigen deuren waren, zo netjes werden ze geschilderd", zag Hoddenbagh. De KBO is momenteel de grootste gebruiker van het gebouw. Maar ook de Weight Watchers zijn er wekelijks en zes ochtenden per week komen dagbladbezorgers er kranten ophalen. Wijkbewoner Ties Verbaant nam de elektriciteit en het sanitair voor zijn rekening. "Vroeger kwam ik vaak in De Erikant. Nu deze de wijkfunctie weer terug heeft, ben ik lid geworden van de KBO." Ook Jos Mollen uit De Kelen stak de handen flink uit de mouwen. "Van begin af aan heb ik alle timmerwerk voor mijn rekening genomen. Alles hier is nieuw", zegt de oud-meubelmaker trots. Beide zijn aandachtig toeschouwer als Harrie en Cees een potje biljarten op een van de twee biljarttafels. "De tafels hebben we tweedehands gekocht. Maar het groene laken, de banden en de ballen zijn nieuw", weet Willy Ivits.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden