Wethouder Ad van de Oever  (gehurkt), links Stan de Wild, Ian Arendsen, en rechts Annemarie Mikkers. (FOTO: John van Beers)
Wethouder Ad van de Oever (gehurkt), links Stan de Wild, Ian Arendsen, en rechts Annemarie Mikkers. (FOTO: John van Beers) (Foto: )

Scholieren massaal de tennisbaan op

Van de redactie

Slotevenement Skooltennis

Een gezellige en sportieve middag was het afgelopen zaterdag 23 maart bij David Lloyd in Veldhoven. Een zestigtal kinderen van groep 5 uit heel Veldhoven kwam in actie voor het slotevenement Skooltennis 2019.

VELDHOVEN - Op 13 april is de beurt aan nog eens zestig kinderen van groep 7. Van beide dagen spelen de acht besten op 26 juni de grote finale van het Veldhovense schooltennis, opnieuw bij David Lloyd. Die week spelen daar toptennissers uit de hele wereld tot 12 jaar en tot 14 jaar en rolstoeltennissers tot 18 jaar om de Amjoy Cup.

Qatar

"Terwijl jullie hier je best hebben gedaan, zijn de talenten Fons van Sambeek en Min Chae Kim van tennisschool Amjoy eerste en tweede geworden op een toernooi in het verre Qatar. Als je een sport goed kunt, leuk vindt en je traint er hard voor, dan kun je het ver schoppen," zei wethouder Ad van de Oever bij de prijsuitreiking.

Hij mocht de bekers overhandigen aan Stan de Wild (Berckacker), die deze dag de beste was, met Ian Arendsen (De Rank) als tweede en Filip Jorritsma (Heiacker) en Emma van den Boogaart (Berckacker) op de gedeelde derde plaats. Samen met nog vier anderen mogen ze de grote finale van het Veldhovense Skooltennis 2019 spelen tijdens de Amjoy Cup in juni.

Jeugdtop

"Kinderen en jongeren uit Veldhoven kunnen dan de jeugdtop van de wereld in actie zien. We willen op deze manier topsport en breedtesport met elkaar verbinden," zegt Annemarie Mikkers van Amjoy, die zelf in de jaren '90 professioneel tennis heeft gespeeld. Zij weet als geen ander dat het voor de tennissport van groot belang is als veel jongeren het tennisracket gaan oppakken. "Kiki Bertens inspireert en enthousiasmeert jongeren om te gaan tennissen, maar omgekeerd moet je met een sport als tennis al vroeg beginnen met een brede groep kinderen om daar later mogelijk weer een nieuwe topper als Kiki Bertens uit voort te laten komen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden