Foto:

Voor altijd in de natuur

Op Schoorsveld leeft de natuur op het ritme van de seizoenen. Stel je toch eens voor dat je hier voor altijd zou kunnen blijven. Zelfs als je er ooit niet meer bent. Bij een bijzondere boom, bij het stille ven, of aan de rand van het bos. Heeft u wel eens nagedacht over een eeuwige plek in de natuur? Op onze natuurbegraafplaats kunt u een mooie plek voor later reserveren.

Informatiedag 24 maart

Wandelt u met ons mee? Op zondag 24 maart bent u van harte welkom op onze natuurbegraafplaats aan de Somerseweg in Heeze. We verwelkomen u tussen 11.00 en 15.00 uur met koffie en gidsen u graag door de prachtige natuur. Om 11.30 en 13.30 uur zijn er lezingen waarin we u alles vertellen over natuurbegraven, urnengraven, herbegraven en financiële onderwerpen als verzekeringen en de mogelijkheden om in termijnen te betalen. Uiteraard beantwoorden we ook graag al uw vragen.

Natuurbegraven: heel natuurlijk

Natuurbegraven is de oudste manier van begraven. Voor vroege beschavingen was het de manier om afscheid te nemen van dierbaren. De cirkel van het leven. Terug naar de natuur. Natuurbegraven is dus eigenlijk gewoon heel natuurlijk. Op Schoorsveld zien we het als onze missie om die natuur een beetje mooier en groener te maken. Met zorgvuldig beheer en het investeren in de ontwikkeling van onze natuurbegraafplaats, zorgen we dat Schoorsveld een prachtig natuurgebied is en blijft. Zo dragen we bij aan (het herstel van) de biodiversiteit en maken we nieuwe natuur. Uiteindelijk worden ook de natuurgraven opgenomen in die natuur. In de toekomst zorgt onze partner Natuurmonumenten voor het beheer van het gebied.

Over Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Je vindt Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze bij de uitgestrekte Strabrechtse Heide in het zuidoostelijke puntje van Brabant. Een prachtige plek van ruim 25 hectare waar de natuur alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Rond de twee vennen vind je bijzondere planten zoals het waterlepeltje en de zonnedauw. Ook dieren voelen zich thuis op Natuurbegraafplaats Schoorsveld. Als u geluk heeft, ziet u een ree, das of de beeldschone ijsvogel. Op Schoorsveld leven ook Canadese ganzen, eenden raven, bosuilen, spechten, vossen, hagedissen, muizen, vleermuizen, insecten, bijen en vlinders. Onze natuurbegraafplaats is tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk voor iedereen. Nabestaanden ervaren er de troost en de helende kracht van de natuur. Maar je kunt ook gewoon prachtig wandelen en mijmeren op Schoorsveld.

Bent u nieuwsgierig en wilt u kennis maken, maar bent u verhinderd op 24 maart? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende ontmoeting. U bent zeven dagen per week welkom op Schoorsveld.

Somerenseweg 116,

5591 TN Heeze

040 303 23 00

contact@schoorsveld.nl

www.schoorsveld.nl

Meer berichten