Vlnr: wethouder Daan de Kort, Renzo Dielesen en Jeroen van de Velden. FOTO: Ad Adriaans.
Vlnr: wethouder Daan de Kort, Renzo Dielesen en Jeroen van de Velden. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

G-Beach Soccer scoort in Veldhoven

Ad Adriaans

Brabants kampioenschap

In een 'inclusieve samenleving' kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Tijdens de komende editie van het Beach Event wordt dit met de introductie van G-Beach Soccer waargemaakt.

VELDHOVEN - Iedereen moet kunnen meedoen en iedereen hoort erbij. Daarom verleent het college van B en W in het kader van de experimenteerruimte in de subsidieregeling 'Vitale Samenleving' aan de Stichting R.D. Unique Sport Events eenmalig 11.000,00 euro subsidie voor de organisatie van G-Beach Soccer. "Het idee is ontstaan vanuit het Beach Event en de gedachte van de 'inclusieve samenleving'. Mensen die door een beperking niet de mogelijkheid hebben om mee te doen aan het Beach Event, willen we hiermee toch de kans bieden", aldus Renzo Dielesen namens de stichting weten.

Committeren

Namens de gemeente hebben de wethouders Mariënne van Dongen en Daan de Kort zich aan het evenement verbonden. "Dit initiatief sluit mooi aan bij het beleid van de gemeente. We willen met sport iedereen in beweging krijgen. Daarom committeren wij ons als gemeente er graag aan", aldus De Kort.
Jeroen van der Velden zit mede in de organisatie. "Veel bewoners van zorginstellingen sporten in een G-team. Wij laten nu zien dat het Beach Event er voor iedereen is. Als andere mensen zien wat er mogelijk is, kan dat een eyeopener zijn."

Coach

8 zorgorganisaties in Brabant vaardigen een team af dat deelneemt aan dus het Brabantse kampioenschap dat vrijdag 28 juni plaatsvindt op het d'Ekkerplein. Elk team krijgt een BN'er als coach. Toezeggingen zijn er al, bijvoorbeeld van zanger John de Bever en de ex-PSV'ers Bjorn van der Doelen en André Ooijer. Er komt een officiële loting, een persconferentie en een teampresentatie. De loting wordt gefilmd en de beelden daarvan zullen viraal gaan. De organisatie is bezig het team uit te breiden met ervaren mensen die feeling hebben met de doelgroep.

Meer berichten