'Van het ene favoriete plekje, mijn straat, naar het andere favoriete plekje, de keukentafel bij mijn moeder thuis...' FOTO: Jurgen van Hoof.
'Van het ene favoriete plekje, mijn straat, naar het andere favoriete plekje, de keukentafel bij mijn moeder thuis...' FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Het is zo'n straat van 'ons kent ons''

Mireille Camps

Mijn favoriete plekje...

Naam?

"Mijn naam is Willemien Mansvelders."

Geboortedatum?

"Op 26 juli 1964 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in Meerveldhoven, waar ik geboren en getogen ben. Ik ben er even uitgeweest naar d'Ekker, maar toch weer naar Meerveldhoven teruggekomen."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is mijn eigen straat in Meerveldhoven en de wandeling naar mijn moeder, waar ik bijna dagelijks aan de keukentafel zit."

Waarom?

"De dagelijkse wandeling met de honden is natuurlijk fijn en dat ik dan meteen naar mijn moeder loop, vormt één geheel, een soort dagelijks ritueel. Het is mooi hier in en rondom onze straat, ook met die grote bomen. De kinderen zijn ook altijd hier naar school gegaan en 's pap en 's mam pasten toen heel regelmatig op hen. Het was op een gegeven moment zelfs zó, dat de kinderen regelrecht naar opa en oma's huis aan de Van Vroonhovenlaan liepen, toen ze zeiden dat ze naar huís wilden. Het oppassen werd alleen maar nóg gemakkelijker toen we weer terug naar Meerveldhoven verhuisden. Het was echt weer thuiskomen in de straat, omdat we nog heel veel mensen kenden. Het is zo'n straat van 'ons kent ons' en ook nieuwkomers worden erbij betrokken als ze willen. Iedereen helpt elkaar echt, waar het kan…"

Kom je hier vaak?

"Bijna dagelijks kom ik hier; eet ongeveer 2 keer per week bij mijn moeder en zaterdags puzzelen we."

Neem je weleens iemand mee?

"Ja, de hondjes. Zo kennen ze me ook. Dan zeggen ze tegen mijn moeder: Oh, daar is jouw dochter met de hondjes. En soms gaan onze dochters nog mee, ook al hebben ze natuurlijk steeds meer hun eigen bezigheden. En natuurlijk mijn man, Johan; hij komt mee op verjaardagen of komt weleens een klusje doen."

Nog iets...?

"Je zou dus kunnen zeggen dat ik van het ene favoriete plekje, mijn straat, naar het andere favoriete plekje, de keukentafel bij mijn moeder thuis, loop."

Meer berichten