Guus Nieuwenhuizen stond mede aan de basis van Winkeliersvereniging Meerhoven. FOTO: Ad Adriaans.
Guus Nieuwenhuizen stond mede aan de basis van Winkeliersvereniging Meerhoven. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

'Je kan hier 2 uur gratis parkeren'

Ad Adriaans

Winkelcentrum Meerhoven

In 1997 start de gemeente Eindhoven met de stadsuitbreiding in Meerhoven. 15 jaar later opent de eerste fase van Winkelcentrum Meerhoven.

MEERHOVEN - Het echtpaar Koolen vindt het prima wonen in Meerhoven. 2 jaar geleden verruilde het Veldhoven voor een appartement in Zandrijk. Bij bakker Van Heeswijk hebben ze net vers brood gehaald. "We wonen hier fijn. Een bushalte voor de deur en een mooi park om te wandelen in de buurt."
Voor de dagelijkse boodschappen kunnen ze uitstekend terecht in het winkelcentrum. Naast de warme bakker zijn er onder meer 3 supermarkten, 2 drogisten, 1 Primera en 1 Hema. Voor andere zaken bezoeken ze Winkelcentrum Woensel. "Daar zit alles."
Wat ontbreekt er nog in Meerhoven? "Meer winkels op het gebied van kleding en schoenen zou meer publiek trekken. Ook zouden we hier graag een lunchroom met terras zien."

Evenementen

Guus en Marijan Nieuwenhuizen uit Veldhoven openden eind 2012 hun cafetaria Vierrijk op het Meerplein in het winkelcentrum. Al voor de eerste winkels in het centrum hun deuren openden, stond Guus mede aan de basis van Winkeliersvereniging Meerhoven. "We wilden een gesprekspartner met een eigen visie en een eigen belang zijn richting de eigenaar van het winkelcentrum."
Naast het bijhouden van de Facebookpagina en de website van het winkelcentrum, organiseert de vereniging er zo'n 6 keer per jaar een evenement. Guus Nieuwenhuizen: "Die zijn vooral gericht op kinderen. Zo ondersteunen we al 5 jaar de kindervakantieweek in de zomer. Samen met de organisatie waarin alle buurtverenigingen vertegenwoordigd zijn, ondersteunen we ook het jaarlijkse sinterklaasfeest. Dit is altijd een heel succesvol feest."
Het gros van de klandizie komt uit Meerhoven, maar ook treft Nieuwenhuizen veel mensen uit Veldhoven en zelfs uit Eersel en Hoogeloon. Naast goedkoop parkeren, kent hij nog een voordeel van het winkelcentrum. "Bij regen kan je hier je boodschappen droog inladen."
Zoals in veel winkelcentra zijn ook in Meerhoven de effecten van de financiële crisis nog zichtbaar in de vorm van wat leegstand. "Maar Meerhoven is nog lang niet af", blikt de voorzitter van de winkeliersvereniging positief de toekomst in. "Er is een woontoren van ruim 08 meter in aanbouw en Bosrijk zijn ze ook nog sterk aan het ontwikkelen."

Suggesties

Noor Weterings bezoekt het winkelcentrum 1 à 2 keer per week voor de dagelijkse boodschappen. "Soms kom ik hier met de auto. Het is prettig dat je hier 2 uur gratis kunt parkeren."
Met haar jonge gezin woont ze nu 2 jaar in Waterrijk. Voor de winkelpanden die nu leeg staan in het winkelcentrum van Meerhoven heeft ze wel enkele suggesties. "Ik mis hier nog een koffietentje, een cadeauwinkel en een bloemenzaak."

Meer berichten