Foto:

Ergon en DAF sluiten nieuw contract

Ergon en DAF/PACCAR Parts verlengen hun jarenlange relatie met 3 jaar en breiden hun samenwerking verder uit. Het nieuwe contract biedt werk aan 300 medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

VELDHOVEN - Behalve 250 werkplekken voor medewerkers met een arbeidsbeperking, gaat Ergon ook ongeveer 50 werkervaringsplekken beschikbaar stellen voor mensen uit de bijstand, waaronder het pilotproject vergunninghouders. Met dit project kunnen vergunninghouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in Nederland mogen studeren en werken, taalles volgen op de werkplek tijdens de uitvoering van betaald werk. Door de combinatie van werken aan vak- en taalvaardigheden en betaald werk via Ergon, kunnen zij doorstromen naar een reguliere baan bij DAF. Het doel van deze aanpak is een betere startkwalificatie voor deze doelgroep op de reguliere arbeidsmarkt.
Ook nieuw is dat Ergon werkplekken in het verpakkingsproces open stelt voor DAF-medewerkers die vanuit een re-integratie oogpunt een werkplek nodig hebben.

Meer berichten