Foto:

Voorjaarstoomdag: rook, olie en vuur

Modelbouwvereniging Stoomgroep Zuid organiseert op zondag 24 maart 2019 haar Voorjaarsstoomdag. Beleef de techniek en het vakmanschap tijdens deze 39e Internationale stoommodelbouw beurs in de Heiberg te Veldhoven.

VELDHOVEN - Meer dan 300 technische modelbouwers uit binnen- en buitenland laten hun zelfgebouwde werkende modellen zien, waar vaak maanden tot jaren in hun vrije tijd aan gewerkt is. Deze beurs is de ontmoetingsplaats van technische stoommodelbouw in Nederland.

Er zijn werkende miniaturen van stoommachines, stoomlocomotieven, schepen, heteluchtmotoren en tractoren te zien, de toepassingen van 3D printen in modelbouw, modelspoorbanen en zelfs modelvliegtuigen. Buiten rijden kolengestookte stoomlocomotieven waar kinderen op mee kunnen rijden.

Deze beurs laat zien dat techniek ook als hobby en ontspanning leuk is om te doen. Er zijn landelijke clubs, leveranciers van materialen, gereedschappen en tekeningen aanwezig.

De Voorjaarsstoomdag zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur, vindt op een nieuwe locatie plaats: de Heiberg, Heerseweg 49, 5504 KP, Veldhoven. Entree is €6,- en kinderen tot en met 16 jaar gratis.

Meer berichten