Foto:

Reünie van Jongerenkoor 'Young Harvest' leidt tot 'New Harvest'?

Mireille Camps

Hoe gaaf zou het zijn weer eens gouwe ouwe nummers te zingen met oud-leden van Young Harvest, onder leiding van dirigent Bert Alessie? Het lijkt de organisatie van een reünie een heerlijk plan! In gemeenschapshuis D'n Bond wordt dat plan ten uitvoer gebracht op zaterdag 30 maart, vanaf 19.30 uur. Zegt het voort, dat alle oud-Young Harvest-leden van harte welkom zijn om gezellig herinneringen op te halen en… weer uit volle borst te zingen!

VELDHOVEN - Ruim 40 jaar geleden wordt Jongerenkoor Young Harvest opgericht door Bert Alessie en in de eerste 10 jaar luistert dit koor vooral diensten op in de oude Boerderijkerk in Zonderwijk. Na een zeer succesvolle, avondvullende show ter ere van het 10-jarig bestaan, besluit Young Harvest om deze weg te blijven volgen. Zodoende wordt elke 2 jaar een grote show met zang, dans en mooie decors, op de planken gebracht, bestaande uit losse nummers, die door een verhaal aan elkaar worden verbonden.

Hechte groep

Coördinator van de reünie en zelf 17 jaar lang lid van Young Harvest, Thomas van Gerwen én Bert Alessie vertellen vol passie over de tijd van heerlijk zingen met de koorleden. Alessie: "Er was ook heel weinig verloop en ik vond het een leuke, fijne groep. De sociale contacten droegen zeker bij aan het zangplezier!" Van Gerwen: "En dan hadden we ook nog 'De avondjes Bert'. Dat was een jaarlijks terugkerende en hele gezellige avond bij Bert thuis, waar we vaak met zijn allen kwamen. Ook niet in de laatste plaats door de gastvrijheid van zijn vrouw Marie-Christine."

Meezingen

Het zou geweldig zijn als er zoveel mogelijk oud-leden elkaar kunnen bereiken; zie daartoe ook de Facebookpagina van de reüniegroep van Young Harvest. Van Gerwen kijkt er naar uit iedereen weer te zien: "Mensen die ik van vroeger ken en lang niet gezien heb of juist nog steeds tot mijn vriendengroep behoren."
Alessie zegt ook benieuwd te zijn naar hoe het thans met iedereen gaat en... Hoe hun stemmen tegenwoordig klinken! Alessie: "Ik weet dat enkelen in de klassieke muziek zijn verder gegaan. We zullen het allemaal wel horen bij het zingen van onze nummers van toen. Wie weet wat hier weer uit voortkomt. Het hoeft natuurlijk niet, maar het zou zomaar kunnen ontstaan: 'Ha! Dan noemen we het koor New Harvest."

Meer berichten