Tijdens de opnames gaan de ouderen over hun verhaal in gesprek met een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). FOTO: Omroep Brabant.
Tijdens de opnames gaan de ouderen over hun verhaal in gesprek met een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). FOTO: Omroep Brabant. (Foto: )

Gezocht: Brabantse ouderen met een verhaal van vroeger

Van de redactie

Het tv-programma 'Goud van Brabant', te zien in het najaar op Omroep Brabant, zoekt Brabantse ouderen die een meester zijn in het vertellen van verhalen. De programmamakers zijn op zoek naar verhalen van vroeger en willen de ouderen laten vertellen over het leven van toen.

VELDHOVEN - Tijdens een aantal bijeenkomsten, georganiseerd op inspirerende erfgoedplekken in Brabant, nodigen de programmamakers Brabantse ouderen uit om hun verhaal te delen. Bijeenkomsten De 1e bijeenkomst vindt plaats op 20 maart van 10.00 tot 12.00 uur in het BHIC, Zuid Willemsvaart 2 in 's-Hertogenbosch. Daarnaast zijn er nog bijeenkomsten op woensdag 27 maart van 10.00 tot 12.00 in de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 in Tilburg. En op woensdag 3 april van 10.00 tot 12.00 uur in het Oorlogsmuseum, Museumpark 1 in Overloon. Zie ook onderstaande website voor nog meer data van bijeenkomsten.

Uitgangspunt

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de ouderen kennis maken met - en hun verhaal vertellen aan - de programmamakers. Hoe anders was het wonen en werken? Hoe zagen vakanties er vroeger uit? Welke rol speelde het geloof of liefde? Hoe werd er gedacht over politiek, klimaat of migratie? Uit deze gesprekken selecteren de programmamakers 24 verhalen die in mei en juni worden opgenomen. Tijdens deze opnames gaan de ouderen over hun verhaal in gesprek met een Junior Reporter (jongeren tussen 11 t/m 15 jaar). Het verhaal van de ouderen vormt het uitgangspunt voor het gesprek. De gesprekken worden door een professionele filmcrew opgenomen, verwerkt tot korte films die allemaal online komen te staan.
De beste 10 verhalen zijn dit najaar in het tv-programma 'Goud van Brabant' bij Omroep Brabant te zien. Wie meer weet over het verleden, die kijkt anders naar de wereld om zich heen en kan het hier en nu beter duiden.

www.goudvanbrabant.nl/verhalen

Meer berichten