Jens & Steffi
Jens & Steffi (Foto: Dhr Jorissen)

3 halve finale plaatsen voor Acrogym Voorwaarts

Afgelopen weekend zijn in Zierikzee de regiokampioenschappen gehouden. Spannend, want hier zou beslist worden welke teams er door zouden gaan naar de halve finale. Grote concurrentie uit heel Brabant, Limburg en Zeeland, zorgde voor veel spanning onder de gymnasten. Niets mocht er fout gaan, want het kleinste foutje betekende het einde op het zicht naar de halve finale.

VELDHOVEN - Toch is het voor 5 teams gelukt om het podium te beklimmen en 3 teams zijn door naar de halve finale. Op zaterdag waren dat het E junioren team Babs, Meike en Jill. Zij leverden een topprestatie door de beste oefening van dit seizoen neer te zetten. Strak, hoge tempo’s en stabiele balansonderdelen.Zij werden 1e in hun categorie en zijn door naar de halve finale. Het E senioren team Sanne, Sam en Zayenne leverden ook een topprestatie. Ook hun oefening had nagenoeg geen fouten en werd door de jury ook gewaardeerd met een 2e plaats en ook dit team is door naar de halve finale. D junioren team Pleun en Faye behaalden de 3e plaats met een prachtige strakke oefening en Faye wist zelfs een jurylid te charmeren door tijden de oefening een knipoog te geven. Helaas was hun totaalscore van de afgelopen 3 wedstrijden net niet genoeg voor de doorstroming naar de halve finale. D senioren team Wiebke, Romi en Gwenn zijn alle wedstrijden nog 1e geworden, dus ze mochten geen steekjes laten vallen wilden ze dat weer presteren. Alles ging goed en wederom mochten ze op het podium het goud ophalen en zijn als eerste team door naar de halve finale.

Op zondag kwam er maar 1 Voorwaarts team in actie. Het gemengd duo op C niveau Jens en Steffi moesten 2 oefeningen laten zien, Balans en Temo. Ze lieten wederom zien wat ze waard waren en hun scores waren weer hoger dan de vorige wedstrijden. Ze behaalden goud en zijn ook door naar de halve finale.

Al met al een prachtig weekend. Helaas zijn niet alle teams door, per categorie kunnen er maar 3 teams doorstromen, maar alle andere teams hebben ook super gepresteerd.

Meer berichten