Vooral jongeren worden door Spijt! aangesproken. FOTO: Theater 't Ros.
Vooral jongeren worden door Spijt! aangesproken. FOTO: Theater 't Ros. (Foto: )

Theater 't Ros komt met Spijt!

Theater 't Ros uit Knegsel brengt vanaf 23 maart 5 keer Spijt! op de planken. Het is een bewerking van het gelijknamige boek van Carry Slee. Met het regisseren van dit indrukwekkende verhaal gaat een lang gekoesterde wens van regisseur Marieke Bakermans in vervulling.

VELDHOVEN - De Amsterdamse schrijfster Carry Slee schreef haar bestseller in 1996. De verfilming kwam in 2013 en deze film trok in Nederland meer dan 400.000 bezoekers en draaide na drie maanden nog in meer dan 100 bioscopen.
De cast van het toneelstuk bestaat uit een combinatie van jongeren, voor de tienerrollen, en volwassenen. Uit de gehele Kempen en Veldhoven meldden vele jongeren zich aan voor een rol. Iedereen een rol kreeg.
In het stuk staat pesten centraal. Het thema blijft actueel en moet verteld blijven worden. Voorzitter Ad Keeris hoopt dat naast de vaste theaterbezoekers ook veel jongeren naar het stuk komen kijken: "Ik zou bijna zeggen dat het een must is voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Knegsel. Je mag het gewoon niet missen."

De première van Spijt! is zaterdag 23 maart. Daarna speelt 't Ros het stuk nog op 29 en 30 maart en op 5 en 6 april. In MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg 8a in Knegsel. Om 20.00 uur. Kaarten 10,00 euro per stuk (incl. pauzedrankje). Reserveren:

(06) 55.831.274. of www.theatertros.nl

Meer berichten