Foto: Danny de Clercq.

Rock 'n roll en swingen in het centrum van Zeelst

Van de Redactie

In diverse café's rondom de kiosk in het centrum van Zeelst vindt zaterdag 16 maart de 3e editie plaats van Rock a Zilst, een jaarlijkse druk bezochte internationale 'Back to the fifties'-kroegentocht. Dit jaar doen er weer 5 café's mee.

VELDHOVEN - Organisatie van Rock a Zilst is in handen van Ton van Keulen van Café-zaal Sint Joris in samenwerking met Erwin Princen die de bandboekingen verzorgt. En ze hebben gezorgd voor een wel heel interessant programma.

Alle rockstijlen

In alle deelnemende café's van Rock a Zilst zullen live Rockabilly bands weer in diverse stijlen optreden. Zo spelen sommige bands meest bekendere fiftiescovers zoals songs van Elvis, Eddie Cochran, Gene Vincent, Johnny Burnette, Johnny Cash en zo voorts. En weer andere bands zullen daarnaast ook veel eigen geschreven repertoire ten gehore brengen, soms in authentieke stijl, andere weer meer in een moderner jasje ook wel Neo Rockabilly genaamd. De stijlen zullen divers zijn, zoals Rockabilly, Rock 'n Roll, Jive, Strollers, Swing en een vleug Country boppers. Al met al een bont pluimage, dat weet hoe te rocken!

Vol programma

Wat het programma betreft, dat mag er zonder meer zijn. Erwin Princen en Ton van Keulen hebben hun best gedaan en het resultaat is dan ook navenant. Er spelen 2 Belgische bands, namelijk in Café de Kleine Man The Hometown Gamblers en in café Sint Joris The Wild Deuces. De overige bands zijn The Supersonics in Café Willem van Oranje, Blue Moon Trio in biercafé Buurman en Slapback Johnny in de Zilster Pub. Dus vetkuiven ingesmeerd, puntschoenen opgepoetst en pettycoats aan, want het wordt weer Boppen en Swingen geblazen in de kronkel van Zeelst!

Rock a Zilst vindt komende zaterdag 16 maart plaats. Locatie zijn de 5 genoemde kroegen, gelegen in het centrum van Zeelst. De Rock a Zilst-avond begint overigens om 21.00 uur. Eindtijd is onbekend. En de toegang is - zoals altijd! - weer geheel gratis.

Foto: Danny de Clercq.

Meer berichten