De Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging in actie. FOTO: Rallymaniacs/Tim Buitenhuis
De Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging in actie. FOTO: Rallymaniacs/Tim Buitenhuis (Foto: )

Team De Rooy met Van Genugten naar Morocco Desert Challenge

Van de redactie

Petronas Team De Rooy Iveco doet met een truck mee aan de Morocco Desert Challenge. Deze wordt verreden van vrijdag 12 tot zaterdag 20 april. De nieuwe Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging wordt dan bestuurd door Ton van Genugten. Gerard de Rooy doet mee aan MDC in de raid-categorie, met een gewone 4x4, buiten competitie en puur voor de lol.

VELDHOVEN - Het duurde even voor Team De Rooy definitief de inschrijving kon bevestigen.
"Het was wachten op een aantal onderdelen", zegt Gerard de Rooy. "De Morocco Desert Challenge, waar bijna 40 racetrucks aan deelnemen, is heel geschikt voor ons om de nieuwe Powerstar met onafhankelijke wielophanging te testen. De onderdelen die we nodig hadden, zijn er nu en er wordt volop gebouwd om de truck op tijd gereed te hebben."

Vertrouwde combinatie

Ton van Genugten gaat ermee rijden.
"Voor mij is het een nieuwe truck", zegt Van Genugten. "Gerard heeft er mee gereden in de Silk Way Rally, Wuf van Ginkel heeft ermee gereden in de Africa Eco Race en nu is het mijn beurt. Ik heb zoveel goede dingen gehoord over de Morocco Desert Challenge dat ik het niet kon laten gaan. Peter Willemsen, mijn navigator in de afgelopen Dakar Rally, kon niet mee, maar mijn vorige navigator, Anton van Limpt, die eerder deelnam aan de MDC, had er wel zin in. Dat is een vertrouwde combinatie, waar ik erg blij mee ben."

Kinderziektes

Gerard de Rooy zelf gaat mee naar Marokko om het team te leiden en aangezien hij dan toch van A naar B moet elke dag, stapt hij met een paar vrienden in een 4x4 om mee te doen in de raid-categorie, buiten competitie en puur voor de lol.
"Het is belangrijk dat er verschillende mensen met de nieuwe truck rijden, dat ie kilometers maakt en dat we zodoende de truck verder kunnen ontwikkelen."
In de eerdere 2 rallys waarin de truck is ingezet, kwamen jammergenoeg nogal wat kinderziektes naar boven. Van Genugten is zich er daarom evenwel terdege van bewust dat het testen voorop staat. "Ik vertrek in die modus en we zien het wel. Er zijn veel deelnemers die de Morocco Desert Challenge al veel vaker hebben gereden en die dus beter weten wat ze kunnen verwachten."

Meer berichten