Foto: Bert Jansen

Gezonde keuzes maken in het eetpatroon én de leefstijl!

Tonnie Wesseling

Of je nu 18 of 80 bent, een gezonde leefstijl met een gezond gewicht is voor iedereen haalbaar, zeggen Kim Gudden van Fitcoach Praktijk Veldhoven en Judith Smits van welzijnspraktijk Vitaal-R in Meerhoven. Samen met fitcoach Anne van Kasteren en assisstent-coach Anouk van Kessel geven zij dit voorjaar een cursus om mensen te leren gezonde keuzes te maken in het eetpatroon en leefstijl: de Weight Loss Challenge.

VELDHOVEN - Judith Smits: "Wij richten ons op mensen die gezonder en fitter oud willen worden en wij helpen ze daarbij met voeding, beweging en de mindset. Je kunt mensen wel een programmaatje geven maar ze moeten ook goed weten wát goede voeding is", aldus Judith Smits.

Herkennen

"Het gaat uiteindelijk om een stukje gedragsverandering", vult Kim Gudden onmiddellijk aan.
"Je kunt mensen wel op een bepaald schema zetten, maar uiteindelijk moesten ze het zelf doen. We gaan mensen leren hun eigen gedrag te herkennen en daarmee om te leren gaan. Hoe ga je om met verleidingen? Met emoties en stress? Heel veel mensen neigen dan naar meer of te weinig eten en wij zoomen dan in naar eventueel fout gedrag."
"Waarom stapt iemand steeds in diezelfde valkuil? Als je daarvoor iets gaat leren en er handvatten voor creeërt dan krijg je een langetermijn resultaat en dat is ons doel. Niet eventjes leuk die 10 kilo eraf, maar ze er ook af houden. Een leefstijlverandering op moeilijke maar ook op leuke momenten. Hoe blijf je in iedere situatie bij jezelf en je eigen keuzes? Dit komt ook vooral naar voren tijdens de cursus", aldus Kim Gudden .

Cirkel compleet

De coaches hebben hier voldoende training in gehad en de meesten ook een sporttraining. Gudden: "We weten dat de kwaliteit van voeding achteruit gaat. Heel veel mensen hebben daardoor lichamelijke klachten en aanvulling hierop is belangrijk, is onze visie. Herbalife bij het ontbijt is een middel om naast gezonde voeding uit de winkel en onze lifestylecoaching en de beweging, de cirkel compleet te
maken door het lichaam optimaal te voeden."
Beide dames zijn dolblij met 'De Bosbender' als locatie. Gelegen in het groen, waarbij cursisten even uit de waan van alledag gehaald worden. Bij goed weer in de natuur en met minder weer in de Blokhut.

Meer berichten