Van alle auto-inbraken vinden er 1.743 plaats in Eindhoven. FOTO: PixaBay.
Van alle auto-inbraken vinden er 1.743 plaats in Eindhoven. FOTO: PixaBay. (Foto: )

22 auto-inbraken per dag in Noord-Brabant

In totaal registreert de politie in 2018 bijna 55.000 auto-inbraken. De provincie Noord-Brabant staat qua auto-inbraken op de 4e plaats van Nederland. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de politie.

VELDHOVEN - Afgelopen jaar vonden er in totaal 8.045 auto-inbraken plaats in Noord-Brabant. Van alle auto-inbraken vinden er 1.743 plaats in Eindhoven. Hiermee is Eindhoven goed voor 21% van alle auto-inbraken in Noord-Brabant. In Den Bosch, de Brabantse nummer 2, zijn er bijna de helft minder auto-inbraken (897).

Minder

De meeste Brabantse gemeenten noteren afgelopen jaar minder auto-inbraken. In 13 Noord-Brabantse gemeenten is er echter sprake van een stijging. Qua autodiefstallen is er voor de provincie sprake van een daling van 7%. Deze daling is hiermee nagenoeg gelijk aan het landelijk gemiddelde (8%).

Meest gestolen

Uit contacten die Independer met klanten heeft blijkt, dat auto-inbrekers duidelijke voorkeuren hebben. De zaken die het vaakst uit auto's worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio's, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

Meer informatie, zie website:

www.independer.nl

Meer berichten