Foto:

Bram van de Voort wint de Veldhovense ronde Read2Me!

Alinda van Neerven

Zelfverzekerd, overtuigend en boeiend. Het jurycommentaar is lovend voor de 13-jarige Bram van de Voort uit Veldhoven. Onder luide aanmoediging van zijn klasgenoten uit TH1C (havo) is hij dinsdag 26 februari uitgeroepen tot de Veldhovense Read2Me!-winnaar van 2019. Read2Me! is de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers.

VELDHOVEN - In de voorronden van de Veldhovense Read2Me!-wedstrijd zijn de beste voorlezers van vmbo, mavo, havo en vwo gekozen. Deze 4 voorlezers nemen het die dinsdag tegen elkaar op in de aula van het Sondervick College. Naast Bram van de Voort zijn de voorlezers Heleen Wiegerinck uit TV1F (vwo), Glenn Jacobs uit MA1A (mavo) en Jip van Middelkoop uit klas BK1C (vmbo). Alle voorlezers krijgen een boek cadeau en voor de winnaar is er een extra feestelijk leespakket bestaande uit een boek, poëziekussen, reuzesnoepzak en een Read2Me!-oorkonde.

De jury bestaat ditmaal uit Franka Borst (Veldhovense Read2Me!-winnares van 2018), Bart de Groof (docent Nederlands van het Sondervick College) en Alinda van Neerven (adviseur marketing & communicatie van de Bibliotheek Veldhoven). De presentatie is verzorgd door bibliotheekmedewerker en -columnist Mark van der Linden.

Stemgebruik

Bram van de Voort heeft voorgelezen uit het boek '#Laatste Vlog' van Carry Slee. Juryvoorzitter Bart de Groof benadrukt dat Bram door zijn stemgebruik de emoties overtuigend overbracht op het publiek. Ook presentator Mark van der Linden is onder de indruk: "Als je een vriendin hebt dan zou ik me nu wel zorgen maken!", verwoordt hij Brams interpretatie van het voorgelezen fragment, waarin een jongen denkt dat zijn vriendin verliefd is op een ander. Ook komt Bram volgens de juryleden zelfverzekerd over en maakt hij regelmatig oogcontact met het publiek.
Bram van de Voort gaat Veldhoven vertegenwoordigen in de provinciale finale op donderdag 11 april in Goirle.

Meer berichten