Hans Martens Fotografie

'Passion in Harmony' in Koningshof

Van de redactie

'Passion in Harmony' is het thema van het 2-jaarlijks evenement, de Holland Harmony Conventie, georganiseerd door Holland Harmony, de Nederlandse koepelorganisatie voor barbershopkoren en -kwartetten.

VELDHOVEN - Nee, dit evenement heeft niets te maken met 'The Passion', de vaak uitgevoerde muzikale vertelling met Pasen. Het heeft wél alles te maken met passie voor muziek, voor elkaar, voor muzikale ontwikkeling en uitdaging, samen muziek maken en juist het op zoek gaan naar verbinding.

Vol muziek

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart wordt het Conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven compleet gevuld met de 'buzz' die muziek met zich meebrengt. Het zijn 3 dagen volgepakt met muziek; muziek maken, muziek luisteren, elkaar inspireren, ontmoeten en aansteken met het muzikale vuur. A capella muziek voor en door koren en kwartetten. De wereld staat even stil.

Ontwikkeling en uitdaging

De ontwikkeling en uitdaging worden onder andere aangegaan in de 2 competities die worden gehouden. Op vrijdag de kwartetten competitie, op zaterdag de korencompetitie. Een uitdagend deelnemersveld van 22 kwartetten en 19 koren zullen het podium betreden. De winnaar gaat naar huis als nieuw Nederlands kampioen van barbershopkwartetten respectievelijk -koren.

Inspiratie

In het verlengde van de competitie van die dag, vindt in de avond een inspirerende show plaats met onder andere de winnaars uit de competitie van de dag en een keur aan gasten. Internationale gasten waaronder uit Engeland het 2018 kampioensvrouwenkoor Cheshire Chord Company en het niet minder verdienstelijke mannenkoor Hallmark of Harmony en kwartet The Emerald Guard. En natuurlijk nationale toppers zoals vocal group MAZE, als veelvuldig winnaar van diverse korenfestivals. Genieten dus!

Verbinding

Tijdens dit evenement is het de normaalste zaak van de wereld om samen muziek te maken. Geen hal, zaal of gang in Koningshof of er wordt wel gezongen. Op welk moment dan ook, maar zeker na de shows in de 'afterglow'. Muziek werkt magisch, muziek verbindt. Door het samen willen vormen van muziek en akkoorden, verdwijnt iedere barrière als sneeuw voor de zon!

Meer informatie en kaarten via

www.hollandharmony.nl/weekend/

Meer berichten