Ivo Recourt over boksen: "Een belangrijke bijkomstigheid is, dat het me veel zelfvertrouwen gaf." FOTO: Bert Jansen.
Ivo Recourt over boksen: "Een belangrijke bijkomstigheid is, dat het me veel zelfvertrouwen gaf." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Het is een schitterende sport voor alle leeftijden...'

Hannie Bettgens

"Boksen? Vooral om weerbaarder en fitter te worden." Aan het woord Ivo Recourt. Hij vertelt over zijn sport en dat is boksen.

VELDHOVEN - Jaren geleden is Ivo Recourt begonnen met boksen. "Voornamelijk omdat het in mijn werk heel goed van pas kwam. Een belangrijke bijkomstigheid is dat het me veel zelfvertrouwen gaf."

Pinautomaat

Boksen is een laagdrempelige sport. "Een goede manier om snel fit te worden. Het is een schitterende sport voor alle leeftijden en het helpt enorm bij het afvallen. Het kost het lichaam veel energie om een boks training een uur vol te houden. Een echte calorieverbrander met als resultaat dat je er een beter figuur door krijgt."
Recourt geeft de laatste jaren meerdere keren per week boks les. "Eigenlijk ben ik voorstander van jezelf weerbaar maken. Iedereen zou een vorm van weerbaarheidstraining moeten volgen. Mannen, vrouwen jongens en meisjes, om je zelfvertrouwen te geven in situaties waar je voor jezelf mag of moet opkomen."
Hij geeft als voorbeeld de pinautomaat. "Het durven uitspreken dat iemand afstand moet houden. Dat kun je op verschillende manieren vragen. Als je het zelfvertrouwen hebt en je durft jezelf groot te maken, door een bepaalde houding aan te nemen, creëer je al snel een situatie voor jezelf dat een ander afstand neemt. Heel simpel."

Niet veel nodig

De lessen Ivo Recourt in boksen geeft, zijn geen full contact lessen. "Natuurlijk trainen we wel op afweer, maar in principe niet op het lichaam. We trainen vooral op coördinatie, techniek, reactie en kracht. Het boksen tegen de zakken wordt ook gedaan, maar dat is niet de hoofdzaak van de lessen die ik geef."

Om te boksen is overigens niet veel nodig wat uitrusting betreft. "Een paar sportschoenen, een paar goede handschoenen en wat bandages. Verder lekker zittende kleding en in feite kun je dan beginnen met boksen."

Een deelnemer aan de lessen van Ivo Recourt vertelt desgevraagd dat het boksen haar veel voldoening geeft. "Elke keer heb ik het gevoel dat ik hier iets nieuws heb geleerd en het gevoel dat ik goed getraind heb. Wij trainen in een groep met alleen vrouwen, dat maakt voor mij de drempel wat lager. Ik voel me veilig in de groep en - geloof me - dat geeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost."

Meer berichten