Foto: ad

Jordhan Vroegh speelt in theatershow

Ad Adriaans

'CARO' van de Efteling

Hij is pas 10 jaar oud, maar Jordhan Vroegh heeft al rollen op zijn naam staan in onder meer 'De Notenkraker' en 'Alice in Winterwonderland'. Nu schittert de jonge Veldhovenaar in het Efteling Theater in de wervelende familieshow 'CARO'.

VELDHOVEN - Terwijl zijn moeder van een kopje thee geniet, leest Jordhan wat er op het labeltje van het theezakje staat. 'Welk bekend persoon zou jij een dag willen zijn?' Het antwoord laat niet lang op zich wachten. "Daniël Erchov Zayas. Daarmee danste ik in De Notenkraker. Hij danst heel goed en kan hoog springen."
Zolang als hij het zich kan herinneren, vindt Jordhan dansen leuk. Als 3-jarige danste hij al bij dansschool DéDé Dance. Hij houdt van muziek, ook klassiek. "Ik word er rustig van."
Sinds september 2018 volgt de leerling uit groep 7 van basisschool Zeelsterhof op maandag en woensdag na school dansonderwijs op professioneel niveau bij dansschool ArtEZ in Venlo.

Superblij

Vanaf zijn 6e jaar staat hij op de planken in musicals van de Efteling. En van het een komt het ander. Via een zangdocente krijgt hij de tip om auditie te doen voor de musical Billy Elliot. Als 7-jarige schittert hij 15 keer hij als 'Small Boy' in het AFAS Circustheater in Scheveningen. In september 2017 doet Jordhan auditie voor 'De Notenkraker'. Superblij is hij toen hij door is. "Tijdens de eerste repetitie werd ik apart genomen. Toen vertelden ze me dat ik een van de hoofdrollen zou krijgen: Willem, de zoon van de graaf van Wassenaar."
'De Notenkraker' is een klassiek dansstuk zonder tekst en wordt eind december in het Zuiderstrandtheater in Den Haag opgevoerd. En afgelopen december danst hij in hetzelfde theater in 4 voorstellingen van 'Alice in Winterwonderland'.

Oscar

In het Efteling Theater zijn al veel prachtige musicals opgevoerd. Dit jaar een theatershow, 'CARO' getiteld. De show is geïnspireerd op de Efteling-attractie de Stoomcarrousel waarbij het publiek rondom een grote draaischijf zit. 'CARO' is een familieshow vol dans, muziek en acrobatiek. Op 3 januari heeft Jordhan auditie gedaan. "Ik moest acrobatiek, dans en spel doen. Eén dag later hoorde ik dat ik mocht meedoen."
Er worden vervolgens contracten getekend en een schoolverklaring omdat de helft van de repetities onder schooltijd plaatsvindt. Die zijn nu achter de rug. "Mijn rol is die van Oscar, een van de hoofdrollen. De show gaat over een jongen en een meisje die van kleins af aan naar de Efteling gaan. Later gaan ze erheen als ouders en weer later als grootouders."
Vanwege zijn jonge leeftijd mag Jordhan in elk leeftijdsjaar 24 speeldagen draaien. Zodra hij 11 wordt, begint de teller weer helemaal op nul.

De familievoorstelling 'CARO' in het Efteling Theater is in elk geval nog het gehele jaar te bezoeken. Zie de onderstaande website:

www.efteling.com/nl/theater

Meer berichten