Vlnr: Peggy Feron, Patricia Visser, Henk Visser en Dennis van Hout tekenen voor de organisatie van de lustrumeditie. FOTO: Ad Adriaans.
Vlnr: Peggy Feron, Patricia Visser, Henk Visser en Dennis van Hout tekenen voor de organisatie van de lustrumeditie. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: )

'Eraan meedoen is echt heel leuk!'

Ad Adriaans

De Grote Quiz van Veldhoven

Wie wordt het slimste team van Veldhoven? Op zaterdag 30 maart gaan meer dan 100 teams met elkaar de strijd aan tijdens de 5e editie van De Grote Quiz van Veldhoven.

VELDHOVEN - Hoe wordt Google van je grootste vriend tot vijand? Maak de overstap van deelnemer aan De Grote Quiz van Veldhoven naar de organisatie ervan. In 2015 is Dennis van Hout deelnemer van één van de 43 teams. "Meedoen is echt heel leuk. Het is veel zoekwerk, Google wordt je grootste vriend."
Enkele jaren later wordt hij bij de organisatie gevraagd. "Na 2 jaar ben ik gezwicht. Dit jaar draai ik mee in de organisatie. Samen met Henk Visser vorm ik het bestuur van de stichting."

Gesloopt

Samen met Peggy Feron en Patricia Visser tekenen de mannen voor de lustrumeditie. Als op zaterdag 30 maart om 19.00 uur de teams in theater De Schalm het opdrachtenboek afhalen, is er al veel werk verzet. Patricia Visser zit 3 jaar in de organisatie. "Als je door Veldhoven fietst, zie je overal een vraag in. Je blijft bezig. Zo hadden we een vraag over een huis, maar dat is nu net gesloopt."
Naast doe- en buitenopdrachten krijgen de teams ruim 300 vragen voor de kiezen. Bij de zoektocht naar antwoorden worden laptops, tablets en smartphones ingezet. "Google wordt steeds beter, zelfs bij zoekgegevens met taalfouten erin", weet Van Hout.

Ruim 2.000

Toch wordt het weer hard werken voor de teams. "Er is te weinig tijd om de vragen aan iedereen voor te leggen. Ook zitten er geheime vragen in de quiz. De deelnemers weten niet hoeveel, dus ze weten niet wanneer ze kunnen stoppen met zoeken", zegt Henk Visser, echtgenoot van Patricia.
Het bestuurslid speelde eerder drie jaar mee met het team van Roll the Dice. "Ik heb altijd leuke ideeën. Maar omdat ik zelf deelnemer was, kon mijn echtgenote die niet in de quiz opnemen."
De ruim 2.000 deelnemers kunnen hun borst natmaken. "Met alleen gezelligheid eindig je niet in de top-25", weet Visser.
"Je moet je team goed organiseren", tipt Van Hout. "Een groepsapp is handig om snel te communiceren met elkaar."

Spetterend feest

Nadat tussen 23.00 en 23.30 uur bij De Schalm de antwoorden en opdrachten zijn ingeleverd, begint voor de organisatie het nakijken van de antwoorden. Feron verheugt zich het meest op de prijsuitreiking. "Die vindt plaats tijdens een feestavond op vrijdag 12 april in De Schalm. Jordy Graat praat de avond aan elkaar en Zomaar een Bandje zorgt voor een spetterend feest."
Feron stopt er daarna mee. "Na 5 jaar is het mooi geweest. Ik ben al door 3 teams gevraagd om in 2020 met hun mee te doen."

Meer berichten