"Het is gewoon leuk om samen bezig te zijn met zo'n carnavalswagen." FOTO: Jurgen van Hoof.
"Het is gewoon leuk om samen bezig te zijn met zo'n carnavalswagen." FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'We zijn een hechte groep vrienden'

Mireille Camps

Mijn favoriete plekje...

Naam?

"Mijn naam is Dréke Dillen."

Geboortedatum?

"Op 28 juni 1995 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon in Veldhoven-Dorp."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Dat is de carnavalsloods, waar we met carnavalsvereniging De Zware Mannen een carnavalswagen aan het bouwen zijn."

Waarom?

"We zijn een groep vrienden in de leeftijd tussen de 20 en 28 jaar. Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: 'Wat zullen we eens gaan doen?' Het idee was om dan toch maar eens een carnavalswagen te gaan bouwen. We hebben jaren langs de kant gestaan van de carnavalsoptocht en we vonden het toch wel leuk hoe die wagens eruit zagen, hoe ze dat gemaakt hadden. Carnaval is ons al van vroeger uit met de paplepel ingegoten en het is gewoon leuk om samen bezig te zijn met zo'n carnavalswagen. Om bij elkaar te zijn… We waren al veel langer een hechte vriendengroep, maar zijn begonnen met bouwen aan de wagens in 2013. Eerst heel klein, maar nu worden we - De Zware Mannen - steeds groter en groter en we hebben daarin echt stappen gemaakt.

Kom je hier vaak?

"Na de carnaval is het vrij snel weer brainstormen wat we het jaar daarop willen gaan doen, wat we nodig hebben aan materiaal en in augustus willen we meestal alweer gaan beginnen met het las- en houtwerk enzo. We komen hier in het begin, vlak na de zomer, ongeveer één à twee keer per week. Naarmate carnaval dichterbij komt, zijn we hier vaker te vinden en de laatste tijd echt dagelijks. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Er gaat heel wat tijd in zitten."

Neem je weleens iemand mee?

"Ja, familie of vrienden mee, die komen kijken hoe ver we al zijn met bouwen."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Jammergenoeg moeten we in april uit deze loods zijn, omdat hier huizen worden gebouwd. Maar samen met de gemeente en met hulp van het SOK –Stichting Organisatie Karnaval, die een 'nishut' heeft gekocht- vinden we wel een andere locatie."

Meer berichten