Foto:

Zonnepark Welschap, nog meedoen?

Marieke van Wijnen

Aan de bouw van Zonnepark Welschap is de afgelopen maanden erg hard gewerkt. De complete constructie is gereed en alle 11.040 zonnepanelen zijn geïnstalleerd. De bouw van het park is nagenoeg afgerond. Er wordt nu gewerkt aan de aansluiting op het stroomnet. Volgens de planning is dit in de 2e helft van maart gereed.

MEERHOVEN - Wie langs vliegbasis Eindhoven rijdt, richting Veldhoven, ziet het zonnepark mooi liggen! Meer dan 700 huishoudens nemen deel aan deze Coöperatie Zonnepark Welschap. Het merendeel van de zonnepanelen is verkocht. Er is echter nog een aantal panelen beschikbaar; deelnemen aan Zonnepark Welschap kan dus nog steeds! Dit is vooral gunstig voor wie geen zonnepanelen op het eigen dak kan of wil leggen. Bijvoorbeeld van een huurhuis of appartement. Of als er teveel schaduw op het eigen dak is.

Bijeenkomsten

Op de onderstaande website is alle informatie te vinden over Zonnepark Welschap. Overigens worden voor iedereen die interesse heeft in Zonnepark Welschap en graag meer informatie wil hebben of met vragen zit, binnenkort 2 interessante informatiebijeenkomsten gehouden.
De eerste is bestemd voor inwoners van Veldhoven en vindt plaats donderdag 21 februari in de raadzaal van de gemeente Veldhoven, van 19.15 tot 21.00 uur. In verband met de organisatie, is aanmelden verplicht via

www.veldhovenduurzaam.nl

De tweede is voor inwoners van alle deelnemende postcodegebieden van omliggende gemeenten en kent 2 sessies, te weten van 10.00 tot 11.30 uur en van 11.30 tot 13.00 uur. Locatie hiervan is Vliegbasis Eindhoven. Ook hier geldt verplichte aanmelding, via

www.zonneparktwelschap.nl.

Tijdens de bijeenkomsten wordt deelname aan Zonnepark Welschap toegelicht en is er tijd voor het stellen van vragen. Ook wordt getoond dat de terugverdientijd op de investering in het zonnepark vergelijkbaar is met zonnepanelen op eigen dak. En dat het nog steeds gunstig is om deel te nemen aan Zonnepark Welschap, ondanks de veranderingen in energieprijzen. De regering heeft namelijk in het recente klimaatakkoord opgenomen dat de investeringszekerheid in postcoderoosprojecten wordt gewaarborgd.

www.zonneparkwelschap.nl

Meer berichten