Paula Vogelzang van datingbureau Toekomst Relatie: "Ik heb al heel wat stelletjes zien mogen ontstaan," FOTO: Bert Jansen.
Paula Vogelzang van datingbureau Toekomst Relatie: "Ik heb al heel wat stelletjes zien mogen ontstaan," FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen.)

'Ik ben ècht geen toverfee...'

Tonnie Wesseling

'Matchmaker' Paula Vogelzang

"De 'matchmaker' van nu is de koppelaarster van vroeger!" Aan het woord Paula Vogelzang van datingbureau Toekomst Relatie. Ze is 24 jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen en hier gebleven. Sinds 7 jaar is ze eigenaresse van haar datingbureau en heeft inmiddels 4 dames die voor haar werken in een werkgebied dat zich strekt van Brabant naar Rotterdam, Utrecht en Drente. "Het is een groeiende organisatie, puur doordat wij zien dat er veel vraag naar is en het loopt goed!"

KNEGSEL - Toekomst Relatie behoudt bewust wel de kleinschaligheid. Vogelzang: "Dat is heel belangrijk want zo kennen we alle leden persoonlijk, wij zijn bij iedereen thuis geweest en houden korte lijntjes, dus heel persoonlijk. We hebben wel een groot bestand, een database. Op basis daarvan behalen wij onze successen en hebben een groot slagingspercentage door deze werkwijze."
Ze ageert fel tegen datingsites: "Wekelijks hoor je wel iets over bijvoorbeeld Tinder. Tinder is een internationaal iets, daar zitten miljoenen achter. Wij doen aan marketing en hebben inmiddels veel via-via klanten. Ik heb al heel wat stelletjes zien mogen ontstaan. En Tinder is zo onpersoonlijk, hun doel is niet dat je slaagt, dan zijn hun verdiensten weg. Het is iets heel anoniems. Maar 80% vindt bij ons wèl een echte duurzame relatie. Wij gaan daar wél voor."

Totaalplaatje

Toekomst Relatie bemiddelt vanaf 40 jaar tot 70 plus. Vogelzang: "Onze oudste klant is 84, gelukkig en verliefd. 'Je hebt een engel op mijn pad gebracht', zei hij. Ouderen willen ook graag nog genieten en zoeken naar een fijn maatje. Ik zit bij iedereen wel zo'n 2 uur aan tafel met vaak een enorm goed gesprek. Ik weet dan heel veel over de mensen en dan niet alleen oppervlakkige dingen. Natuurlijk, iedereen wil de Prins op het Witte Paard, maar ben je zelf de prinses? Wij matchen op basis van het totaalplaatje, alles wat voor een duurzame relatie belangrijk is. Wij hebben allen een psychologische achtergrond of coaching en werken met mensen die écht een duurzame relatie willen. De drempel ligt bij ons hoger dan wanneer je je ergens anoniem inschrijft én onze klanten zijn allemaal ongebonden. Ik vraag door en mensenkennis is daarbij heel belangrijk. Iedereen heeft nu eenmaal leuke en minder leuke karaktereigenschappen. Die schrijf je niet op op een datingsite. Ik zit vaak bij mensen op bezoek en dan gaat het in mijn hoofd al gebeuren, ik denk dan bijvoorbeeld aan Mark uit Tilburg of Pietje uit Helmond. Ik ga het thuis nakijken en bel mijn client dan op: 'Ik heb een leuke partner voor je!'. Ik spreek dan beide partijen en willen ze op deze basis elkaar ontmoeten, dan maken ze telefonisch een afspraak en gaan onmiddellijk naar een date."

Goede feedback

Vervolgt Vogelzang: "Er wordt niet dus geappt of ge-emailt; dat verbieden wij min of meer. Een appcontact loopt namelijk in minimaal 50% van de keren verkeerd af. Een duurzame relatie kan alleen ontstaan als je elkaar persoonlijk gaat ontmoeten. Wij begeleiden de mensen en adviseren hen om elkaar de tijd te gunnen. Ik krijg altijd goede feedback van de mensen en ik ben er van overtuigd dat op ieder potje past een passend dekseltje past! Ik ben écht geen toverfee, maar wij slagen voor zo'n 80% in bemiddeling."

Meer berichten