Jan Drost heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. FOTO: Bieb.
Jan Drost heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. FOTO: Bieb. (Foto: )

Liefdesfilosoof luidt liefde- vol Valentijnsdag in

Verliefdheid, seks, jaloezie, trouw, vreemdgaan, romantiek, liefdesverdriet... Het komt allemaal aan de orde tijdens de pre-Valentijnsavond met Jan Drost.

VELDHOVEN - Jan Drost is ervan overtuigd dat denken ons vermogen tot liefhebben een goede dienst kan bewijzen. In zijn lezing zal hij een aantal belangrijke ideeën over liefde en romantiek bespreken. Hij wil laten zien hoe onze romantische idealen van grote invloed zijn op ons zoeken naar en beleven van liefde. Zijn wij vrij als het op de liefde aankomt? Hebben wij iets over ons liefdesleven te zeggen? Of zijn wij weerloos overgeleverd aan Cupido, dat wispelturige engeltje dat ons te pas en te onpas met zijn pijlen bestookt of liefdeloos links laat liggen?
Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. De pre-Valentijnsavond met hem is op dinsdag 13 februari van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Kaarten kosten 7,50 of 5,00 euro (biebleden/CJP) en zijn vooraf in de bieb of online te koop of op de avond zelf. Meer info, zie de conderstaande website.

www.bibliotheekveldhoven.nl/jan-drost

Meer berichten