Met het 'Get a Grip'-project van Humanitas krijgen jongeren weer greep op hun inkomsten en uitgaven. FOTO: Shutterstock.
Met het 'Get a Grip'-project van Humanitas krijgen jongeren weer greep op hun inkomsten en uitgaven. FOTO: Shutterstock. (Foto: Shutterstock)

Uniek Humanitas-project voor jongeren van 16 tot 24 jaar

Van de redactie

Het betalen van een telefoonabonnement, het afsluiten van een zorgverzekering en het regelen van de studiefinanciering. Het zijn slechts enkele voorbeelden van geldzaken waar jongeren vanaf 16 jaar mee te maken krijgen. Sommige jongeren slagen er in om deze financiële verantwoordelijkheid te dragen. Anderen vinden het vaak moeilijk om hun financiële administratie op orde houden en komen hierdoor in de problemen. Door hen te leren omgaan met hun geldzaken bieden de zogenoemde 'Get a Grip'-vrijwilligers van Humanitas deze jongeren financiële zelfredzaamheid en perspectief. Binnenkort start ook een Instagramcampagne en facebookcampagne voor meer bewustwording.

VELDHOVEN - In Nederland heeft meer dan 40% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar schulden, een lening of een betalingsachterstand. Zij staan vaak rood of lenen geld van familie of vrienden. Jongeren met langdurige schulden krijgen vaak ook te maken met andere problemen. Zo zijn ze vaker ziek, hebben ze meer moeite met het behalen van een diploma en belanden ze sneller in de criminaliteit. Om dit te voorkomen is Humanitas gestart met het jongerenprogramma 'Get a Grip'.

Grip op geldzaken

De vrijwilligers van Humanitas-'Get a Grip' helpen jongeren met het inzichtelijk maken van hun inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Ook helpen zij hen met het ordenen van hun financiële administratie en gaan zij samen met de jongeren op zoek naar oplossingen voor (dreigende) financiële problemen. Doel is, dat de jongere zijn of haar geldzaken weer helemaal op orde krijgt en (weer) zelfstandig financiële verantwoordelijkheid kan dragen.

Samenwerken centraal

Bij 'Get a Grip' staat de samenwerking tussen de vrijwilliger en de jongere centraal. Uitgaande van de persoonlijke wensen van de jongere gaan de vrijwilligers met hen aan de slag. 'Get a Grip' heeft zowel jonge vrijwilligers die zich goed in de wereld van de jongere kunnen inleven als oudere vrijwilligers die veel ervaring hebben met het op orde krijgen van een administratie.

Deelnemers welkom!

Humanitas streeft ernaar dat alle jongeren in Nederland financieel zelfredzaam worden, zijn en blijven. Om dit te bereiken roept Humanitas jongeren graag op om zich voor 'Get a Grip' aan te melden. De deelname aan 'Get a Grip' is overigens geheel gratis.

Meer berichten