Foto:

Als krabben waar het jeukt niet meer helpt

Iedereen kent wel iemand met eczeem. Rode plekken, wondjes, korstjes, blaasjes en vooral de aanhoudende jeuk kenmerken deze huidaandoening. Mensen met eczeem zijn vaak een kei in het verbergen van hun aandoening, vanwege de schaamte. Ze dragen een lange broek en lange mouwen, zelfs in de zomer. Herkenbaar?

VELDHOVEN - Omdat veel mensen hun eczeem verbergen, is veelal onbekend hoezeer zij eronder lijden. De fysieke en mentale impact is groot en wordt enorm onderschat. Maar liefst 88% van de mensen met ernstig eczeem geeft aan dat deze het moeilijk maakt te functioneren wanneer hun eczeem ernstig opvlamt? Gewone dingen zoals douchen, make-up, eten, sport, slapen en ook seks kunnen enorme uitdagingen worden voor wie eczeem heeft.

Om de bekendheid van eczeem te vergroten, is de website www.indehuidvan.nl gestart. Deze geeft praktische tips en advies. Lees de aangrijpende verhalen van mensen met atopisch eczeem. Lees hoe Louise haar eczeem bespreekbaar maakt bij familie en vrienden. Waarom Tanya ondanks haar eczeem blijft sporten. En waarom Rob een 'Schijt aan eczeem'-dag inlast. Lees ook de adviezen van huidtherapeut Jorinde Scholtes over de behandeltechnieken van gezicht en lichaam, of van seksuoloog Hanneke Termeer over een positief zelfbeeld en seks. Verhalen waar je je als lotgenoot in kunt herkennen en kracht uit kunt putten.

Meer berichten