De cursus kent ook excursies in de natuur van de Kempen. FOTO: IVN
De cursus kent ook excursies in de natuur van de Kempen. FOTO: IVN (Foto: Jannie Klein Lebbink)

Ontdek de mooie, veelzijdige natuur in de Kempen

IVN VEV

Wandelen in de natuur... Dat is heerlijk en wat valt er veel te ontdekken. Het landschap in de Kempen wordt gekenmerkt door onder andere beekdalen, bossen, heiden en vennen. Elke type landschap kent planten die vooral daar voorkomen en er zijn vogels en insecten te vinden die het vooral daar naar hun zin hebben.

VELDHOVEN - Wie hierover meer wil weten en het leuk vindt om in een groep achtergrondinformatie te krijgen en daarna in 6 verschillende gebieden op ontdekkingsreis te gaan... Wie achtergrondinformatie wil opdoen en er daarna op uittrekken met deskundige enthousiaste natuurgidsen uit verschillende gebieden in de Kempen... Die wordt met de cursus-Natuur in De Kempen op zijn wenken bediend!

Meer plezier

De cursus-Natuur in De Kempen is een leuke en afwisselende cursus voor wie meer wil weten over alle mooie, interessante en eigenaardige zaken die in de natuur in De Kempen te ontdekken zijn. De cursus is bedoeld om meer plezier te krijgen in het beleven van de prachtige natuur en het landschap in de Kempen.
De cursus wordt gegeven door 5 IVN-afdelingen en de thema-avonden zullen daarom in Bergeijk, Cranendonck, Valkenswaard en Veldhoven gegeven worden. Ook de excursies gaan naar verschillende natuurgebieden in De Kempen.

Thema's

De thema's die aan de orde komen zijn:
- beken, beekdalen en vogels;
- vennen, amfibieën;
- bermen, slootkanten en (bloem)planten;
- heide, heidebeheer, stuifduinen en insecten;
- bossen, bomen en herfstverschijnselen;
- natuur en cultuur, een stukje geschiedenis van het landschap door de eeuwen heen.

De natuurgidsen zullen niet alleen iets vertellen over flora, fauna en landschappen, maar ook over het ontstaan en de geschiedenis van verschillende natuurgebieden in de regio.

Tijd, data, kosten

De cursus bestaat uit een voorjaars- en een najaarscursus van elk 3 thema-avonden en 3 excursies. Eventueel kan gekozen worden voor alleen een voorjaars- of najaarscursus. De juiste data zijn dinsdag 2 en zaterdag 6 april, dinsdag 14 en zaterdag 18 mei, dinsdag 18 en zaterdag 22 juni, dinsdag 17 en zaterdag 21 september, dinsdag 1 en zaterdag 5 oktober, dinsdag 5 en zaterdag 9 november.
Het cursusgeld bedraagt per deelnemer 60,00 euro voor IVN-leden en 80,00 euro voor niet IVN-leden.
De 5 regionale IVN-afdelingen die de cursus-Natuur in De Kempen verzorgen zijn IVN Bergeijk-Eersel, IVN Cranendonck, IVN Kempenland West, IVN Valkenswaard Waalre en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.

Meer berichten