De organisatie van de Amjoy Cup rekent op meer dan 300 deelnemers uit 30 landen. FOTO: John van Beers.
De organisatie van de Amjoy Cup rekent op meer dan 300 deelnemers uit 30 landen. FOTO: John van Beers. (Foto: John van Beers)

Tennistoernooi voor jeugd en rolstoelers

Van de redactie

Wereldtalenten naar Veldhoven

Bij David Lloyd Eindhoven en tennisvereniging ELTV (Eindhoven) vindt zaterdag 22 tot en met zondag 30 juni 2019 een internationaal toptennistoenooi plaats voor jeugd en rolstoelers. Jongens en meisjes van over de hele wereld in de leeftijdscategorieën tot en met 12 en tot en met 14 jaar en rolstoeltennissers tot en met 18 jaar spelen om de Amjoy Cup.

VELDHOVEN - De organisatie rekent op meer dan 300 deelnemers uit 30 landen. Het wordt daarmee het grootste jeugdtoernooi in Nederland voor internationale tennistalenten. Met wellicht jongens en meisjes die in de voetsporen gaan treden van huidige toppers zoals Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Maria Sharapova en Simona Halep en vroegere winnaars zoals Boris Becker en Steffi Graf die hun carrière ook begonnen in soortgelijke jeugdtoernooien.

Uitbreiding

Na de succesvolle editie van de Amjoy Cup in 2018 voor de jongens en meisjes tot en met 12 jaar wordt het toptennistoernooi dit jaar uitgebreid met de leeftijdsgroep tot en met 14 jaar en rolstoeltennissers tot en met 18 jaar. Verder is nieuw dat dit keer niet alleen wordt gespeeld op de banen bij David Lloyd, net buiten de Randweg in Veldhoven, maar ook bij ELTV, in Eindhoven. Net als vorig jaar vinden er ook weer de diverse nevenactiviteiten plaats. Zo zullen maar liefst meer dan 2.000 scholieren meedoen aan schooltennis, zijn er verschillende clinics met Nederlandse toptennissers en tal van andere sportactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Toptennis

Met dit jaarlijks terugkerend sportevenement wil de organisatie van de Amjoy Cup niet alleen aantrekkelijk toptennis bieden, maar ook samenwerking en verbinding tot stand brengen tussen lokale en provinciale overheden, bedrijfsleven, (rolstoel)-sportverenigingen, scholen, jeugd en ouderen. Daarnaast leveren tientallen vrijwilligers en gastgezinnen een flinke bijdrage aan het evenement.

"Vandaar de slogan: 'Toptennis en nog veel meer''", zo stelt Amjoy Cup-toernooidirecteur Wim van den Hurk. "Vanwege die brede samenwerking en het feit dat met dit evenement internationale talenten naar deze regio worden gehaald, past de Amjoy Cup perfect in de Brainport-gedachte."

Organisatie

Het toernooi wordt - vanzelfsprekend! - gehouden onder auspiciën van Tennis Europe. Deze is weer onderdeel van de International Tennis Federation (ITF) en is door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) toegekend aan Amjoy Tennis in Veldhoven (door de KNLTB gecertificeerde tennisschool voor trainingen, toernooibegeleiding en activiteiten).
Voor de organisatie, die formeel in handen van de Stichting Toptennis Veldhoven ligt, werkt Amjoy Tennis in deze samen met David Lloyd Eindhoven (Sport & Health Club) en tennisverenigingen ELTV en ETV Volley in Eindhoven.

Meer berichten