Foto: Jurgen van Hoof

'Je mond is je sterkste wapen'

Mireille Camps

Mijn favoriete plekje...

Naam?
"Mijn naam is Jeroen Vos."
Geboortedatum?
"Ik ben 43 jaar."
Woont in Veldhoven in?
"Ik heb 13 jaar zelf in Veldhoven gewoond, maar nu in Knegsel."
Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Eigenlijk heel Veldhoven, maar specifiek de wijken Meerveldhoven, d'Ekker en de Run, omdat dat mijn aangewezen gebied is als wijkagent."
Waarom?
"Het omgaan met de mensen maakt dit gebied mijn favoriete plek. Dat is ook wat me echt aantrekt in mijn vak: het werken met mensen. Het specifieke is dat ik heel veel met ketenpartners binnen de wijkzorg, collega's, de gemeente, de BOA's van de gemeente, alle voorkomende casussen die bij de politie aangemeld worden, afhandel en een stuk nazorg doe van incidenten die mensen hebben meegemaakt. Ik zit nu 18 jaar bij de politie, waarvan ik 3 jaar waarnemend wijkagent ben geweest en sinds vorig jaar definitief vast aangesteld als agent binnen deze wijk. Daarvóór heb ik 6 jaar hondenbrigade gedaan met surveillance. In die functie doe je dan heel veel openbare orde en zit je hoger in de geweldsspiraal. Een hele andere 'tak van sport'. Bij de hondenbrigade hoefde ik niet te praten, want dan kwam je altijd op het moment dat het praten voorbij was. Nu zit ik juist in een functie, waarbij je mond je sterkste wapen is en praten veel zaken oplost. Zo zijn we proactief bezig en proberen we toch steeds meer aan de voorkant te werken, zodat we heel veel incidenten kunnen voorkomen of op kunnen lossen."
Kom je hier vaak?
"Dagelijks."
Neem je weleens iemand mee?
"Nee, alleen eventueel collega's."
Nog iets anders over jouw favoriete plekje?
"We hebben een hele actieve buurtvereniging hier en we gaan jaarlijks met de bewoners op pad om hen te wijzen op inbraakgevoelige punten, onafgesloten auto's en dergelijke. En minimaal eens per jaar een preventieavond voor de wijkbewoners en we ondersteunen hier sinds kort een WhatsApp-Alert-groep, puur een burgerinitiatief.

"Het omgaan met de mensen maakt dit gebied mijn favoriete plek." (Foto Jurgen van Hoof).

Meer berichten