Foto: ad

'Het was eigenlijk zo geregeld'

Ad Adriaans

8 jaar na de start in 2011 heeft de Oerse Molenbakker een nieuwe eigenaar. Pieter en Wendy Verhagen hebben eind 2018 de zaak overgenomen van Gert-Jan Verhoeven. Het personeel, openingstijden, assortiment en kwaliteit blijven gehandhaafd.

VELDHOVEN - "Mijn mond viel open van verwondering toen ik de molen en de ligging voor het eerst zag", zegt Pieter Verhagen. Dankzij dit pittoreske plaatje hoeft het echtpaar niet lang na te denken als het hoort dat de locatie beschikbaar komt. Pieter pakt zijn mobieltje en laat een foto zien van molen St. Jan in een sneeuwlandschap. "Kijk eens, wat mooi!"

Van jongs af aan stroomt er al bakkersbloed door Verhagens aderen. "Mijn ouders begonnen in 1987 een dorpsbakkerij in Liessel. Ik verpakte er toen al brood." Het is dan ook niet gek dat hij naar De Rooi Pannen gaat om het bakkersvak te leren. Op de Vakschool in Wageningen bekwaamt hij zich verder in het vak. "Toen ik mijn rijbewijs had, reed ik elke dag op en neer naar school. Ik wilde zoveel mogelijk thuis in de zaak meewerken." Later wordt hij mede-eigenaar van de zaak van zijn ouders die enkele keren verhuizen. Als deze bakkerij in 2008 wordt verkocht, blijft Verhagen er in loondienst werken.

In november 2018 doet zich de kans voor een eigen zaak te beginnen. "Vanuit de bakkerijwereld kennen we Gert-Jan Verhoeven al zo'n 25 jaar. We raakten in gesprek en het was eigenlijk zo geregeld. We hebben een huurcontract voor 2 keer 5 jaar getekend met John de Jongh, eigenaar van de molen." Het personeel en de inventaris heeft Pieter overgenomen. Behalve de bakkers. "Die waren al vertrokken toen Gert-Jan aangaf te gaan stoppen. Ik heb 2 bakkers kunnen regelen die al 15 en 29 jaar met mij samenwerken. We zijn enorm trots op het enthousiaste team." Pieter Verhagens echtgenote Wendy werkt nu nog in de jeugdhulpverlening. "26 februari is mijn laatste werkdag. Daarna zal ik meer in Oerle zijn." Ook de 3e generatie-Verhagen timmert al aan de bakkersweg. "Onze zoon Tom (12) heeft een serieuze hobby in het maken van worstenbroodjes. Mensen komen daarvoor van heinde en verre naar Bakel", aldus een trotse vader.        

Ook de Eeterij blijft. Het kan gebeuren dat, terwijl je er zit te genieten van iets lekkers, het luik boven je hoofd geopend wordt en er zakken meel naar beneden komt. Ook het kraken en piepen van de 8-kantige stellingmolen als hij in bedrijf is, maakt een bezoek aan de Oerse Molenbakker tot een ware belevenis.
www.oersemolenbakker.nl

Meer berichten