Bos pantsoen. FOTO: Erik Schram.
Bos pantsoen. FOTO: Erik Schram. (Foto: Erik Schram)

Staatsbosbeheer plant bijna 10.000 bomen

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan in de komende weken bijna 10.000 bomen planten. De meeste bomen die dan geplant worden, zijn loofbomen als beuk, linde, hazelaar en kers.

VELDHOVEN - Loofbomen als beuk, linde, hazelaar en kers hebben als boomsoort bladeren die rijk zijn aan veel nutriënten. Door het strooisel zorgen ze naar verwachting voor een concrete verbetering van de bosbodem. Hierdoor weer versnelt de natuurlijke ontwikkeling van het bos richting een meer structuurrijk en ecologisch waardevoller bos. De jonge bomen zullen met name geplant worden in het Leenderbos in Heeze-Leende en in Boswachterij De Kempen in Bladel, Eersel en Bergeijk.

In het project-'eco2eco' werkt onder andere Staatsbosbeheer aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen- Nederland. In dit best wel prestigieuze project willen de deelnemende organisaties aantonen, dat economie en ecologie in het bosbeheer hand in hand kunnen gaan. Dat betekent concreet: duurzaam bosbeheer, waarin het mogelijk is natuurdoelen te realiseren én tegelijkertijd economisch kwaliteitshout te ontwikkelen.

Loofbomen als beuk, linde, hazelaar en kers

Meer berichten