Het Oranjefonds nodigt alle sioichtingen en verenigingen in Veldhoven uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. FOTO: Oranje Fonds.
Het Oranjefonds nodigt alle sioichtingen en verenigingen in Veldhoven uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. FOTO: Oranje Fonds. (Foto: Oranje Fonds)

Welke Veldhovense stichtingen en verenigingen doen mee?

Van de redactie

Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Veldhoven uit mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Veldhoven zijn 7 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via de onderstaande website (kader). Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot maandag 1 april.

VELDHOVEN - Deelnemende stichtingen en verenigingen uit Veldhoven mogen de helft van de collecteopbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is daarbij wel, dat het geld in Nederland besteed wordt.
De andere helft van de collecteopbrengst gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. In dit geval Noord-Brabant dus. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen, dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Voedselbanken, aan projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de maatschappij.

Goed besteed

Het is overigens de 5e keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal enzovoorts) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt daarbij de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt dus echt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten en initiatieven die onze samenleving socialer maken.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

©Oranje Fonds.

Meer berichten