Open School op Sondervick College

Het Sondervick College houdt op vrijdag 1 februari van 16.30 tot 20.30 uur Open School. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen ontdekken en ervaren welke opleiding het beste bij hen past.

VELDHOVEN - Huidige Sondervickleerlingen en medewerkers staan tijdens de Open School op vrijdag 1 februari van 16.30 tot 20.30 uur klaar om alles over de school te vertellen. Zo heeft de school de status aspirant Brainport school verworven en wordt er informatie gegeven over de nieuwe 'schakelklas'.

Om de sfeer te proeven worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals proefjes in het scheikundelokaal en sporten in de gymzaal of een bijzondere voorwerp maken op het techniekplein. Bij aankomst wordt er een flyer uitgereikt waarin duidelijke informatie staat wat waar te zien is. Vanwege de te verwachten drukte rondom de school, zijn er diverse verkeersregelaars ingeschakeld om alles in goede banen te leiden.
Het Sondervick College biedt vmbo basis/kader, mavo XL, mavo/havo, havo/vwo en vwo aan. In de mavo/havo, havo/vwo en het vwo kun je ook inschrijven voor tweetalig onderwijs.

Meer informatie hierover is allemaal te vinden op de navolgende website:

www.sondervick.nl/groep8

De Schakelklas

Voor sommige leerlingen komt de stap naar het voortgezet onderwijs net te vroeg. Sociaal emotioneel zijn ze er nog niet aan toe en nog een jaar groep 8 is vaak ook niet de juiste oplossing.
Voor die leerlingen is er binnen het vmbo van het Sondervick College 'De Schakelklas': de schakel tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.
In de schakelklas krijgen de leerlingen krijgen overigens dezelfde vakken als alle andere brugklasleerlingen, maar zij krijgen wel de tijd om meer geleidelijk aan te wennen aan de verschillende docenten en lokalen. Om een voorbeeld te noemen: bijna alle lessen worden gegeven door één docent

Schakelklas:
de schakel
tussen
basisonderwijs
en
voortgezet
onderwijs

in één lokaal, net zoals op de basisschool.

Op advies van de basisschool kan besloten worden om een leerling met een zogeheten basis-/kader-advies in 'De Schakelklas' te plaatsen, vanzelfsprekend natuurlijk en alleen in overleg en met de verkregen goedkeuring van de ouders.

Identiteit

Het Sondervick College vat de eigen identiteit overigens samen in:
'Ik op het Sondervick
Jij op het Sondervick
Wij op het Sondervick'

Meer berichten