vorig jaar Kaviaar speciaal
vorig jaar Kaviaar speciaal (Foto: Hans Faasen)

Toneelvereniging De Verrassing speelt Kuikens & Co

Dit toneelspel speelt zich af bij de Familie Kuikens. Deze familie bestaande uit 2 ouders en 5 kinderen, Moeder en vader leven hun leven in een gewoon arbeiderswoning. Vader Kuikens, die nu van een verdiend pensioen geniet, heeft altijd bij Philips gewerkt. Moeder Kuikens heeft altijd de zorg over haar kinderen gehad. Alle kuikens zijn inmiddels uitgevlogen, behalve hun nakomeling Freddie, een zachtaardig, extra vagant type die zijn eigen leven leidt.

RIETHOVEN - Daarnaast is er de oudste zoon Cis, tevens beroepsmilitair die een erg grote dunk van zichzelf heeft, getrouwd met Roza, uiterlijk schijn is erg belangrijk voor haar, maar binnen de relatie zijn er wat spanningen. Lisa de zus, is 4 handen op een buik met haar oudste broer en heeft als eigenaardige karaktereigenschap hebberig te zijn. Zij is getrouwd met Nol, een nogal op drank beluste man. Daar tegenover staan Mieke Kuikens een degelijk en net persoon die het hart op de tong draagt, staat altijd klaar voor haar ouders. Is getrouwd met Ron een ambtenaar die het type jaknikker is. Flip Kuikens kan het goed vinden met Mieke maar niet met zijn broer Cis, hij vindt dat zijn broer een profiteur is.

Vader en moeder Kuikens zijn bijna 50 jaar getrouwd en de kinderen staan erop om dit feestelijk te vieren. Maar door de uit één lopende karakters van de kinderen ontstaan er nogal wat meningsverschillen. Voordat er een feest komt stellen de ouders Kuikens een ultimatum, er wordt alleen gefeest als er op die dag geen onderlinge ruzies plaats vinden. Zal het lukken om allemaal op één lijn te komen en wordt er uiteindelijk gefeest?

Kosten en data

Telefonisch reserveren tussen 10.00 uur en 22.00 uur op tel. 06-13811836. Entree:10 euro. Kijk ook op www.rtvdeverrassing.nl. Voorstellingen zijn in zaal De Sleutel, Dorpsstraat 1a, Riethoven.

Vrijdagavond 11 – 18 – 25 januari aanvang 20.00 uur.

Zaterdagavond 12 – 19 – 26 januari aanvang 20.00 uur.

Zondagmiddag 13 – 20 – 27 januari aanvang 14.30 uur.

Wilt u voor of na de voorstelling eten, dan is er een speciaal toneelmenu. Reserveren op www.bistrodesleutel.nl .

Meer berichten