Een groep senioren tijdens Fitgym in Sporthal Nuvoc op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. FOTO: Jack Gudden.
Een groep senioren tijdens Fitgym in Sporthal Nuvoc op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. FOTO: Jack Gudden. (Foto: )

Fitgym overdag voor senioren in Veldhoven

Jack Gudden

Op meerdere locaties in Veldhoven zijn beweeg/fitgroepen georganiseerd voor senioren - zowel dames als heren - die overdag tijd en zin hebben om aan hun fitheid te werken. Deze groepen staan onder begeleiding van een gediplomeerde trainer en vinden plaats in een ontmoetingscentrum (Oerle, Veldhoven-Dorp, Meerveldhoven en Cobbeek) of in sportzaal (gymzaal Norenberg of Nuvoc sporthal).

VELDHOVEN - Met het 'Nationaal Preventieakkoord' gaan meer dan 70 partijen vanaf januari 2019 samen aan de slag om Nederland gezonder te maken en gezondheidsverschillen te verkleinen. Het akkoord bestaat uit een uitgebreid pakket aan afspraken en regelingen. Meer bewegen is daarbij een belangrijk aandachtspunt, naast terugdringen van overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik. Overigens mag in deze ook wel vermeld worden, dat bewegen in groepsverband ook nog het grote voordeel heeft van onderlinge sociale betrokkenheid. Met andere woorden, het gaat de zogenaamde stille vereenzaming van senioren tegen.

Diverse trainers

De Regionale Stichting Zorg de Kempen (RSZK) stimuleert senioren om in beweging te komen en te blijven. Vanuit het oogpunt van fitheid, contact en gezelligheid. Daarvoor heeft zij diverse trainers in dienst die allen een deskundige sportopleiding hebben gevolgd met daarbij verschillende bijscholingen op het gebied van sport en bewegen voor senioren. Op een uiterst professionele worden de senioren tijdens de Fitgym begeleid.

Kom meedoen!

Wie interesse heeft in Fitgym overdag voor senioren, is van harte welkom om te komen kijken. Maar meedoen aan de fitgym geeft natuurlijk en vanzelfsprekend altijd een beter gevoel of de activiteit, de andere deelnemers en de trainer bij u passen. Overigens geldt ook daarbij ook nog, dat geïnteresseerden de maand januari 2019 gratis mogen deelnemen, alvorens zij besluiten zich definitief voor een half jaar aan te sluiten.

Meer berichten