Foto: Jordy

Jordy Graat

2019 is begonnen! Natuurlijk ook namens deze stukjesschrijver een bijzonder gelukkig nieuwjaar. Volgens mij is dit mijn 12e jaar dat ik columns schrijf voor deze krant! En nog steeds met veel plezier.
Laten we van 2019 weer een feestje maken met veel mooie momenten! Ik heb eens nagedacht over wat ik jullie als dorpsgenoten mee wil geven. Best lastig... Toch kwam ik al snel op: positiviteit. Wat me het afgelopen jaar bijzonder heeft gestoord aan mezelf en aan anderen, is het mokken en zeuren. Ik wil dat echt afleren en wat vaker de zon zien. Het is een beetje de tijd waarin we leven, maar geen goede ontwikkeling. Vooral op social media willen we soms alleen nog maar onze frustraties kwijt of moeten we een punt maken met een domme mening.
Kijkend naar onze gemeente zijn er met al die bedrijven, instellingen en andere goede initiatieven zoveel mooie dingen. Laten we met elkaar proberen in gesprek te blijven in plaats van alles kapot te maken of achter de fanfare meelopen. Wat je soms op bijvoorbeeld Twitter voorbij ziet komen, neemt soms zielige vormen aan. Daarom hoop ik dat voor iedereen vooral de zon gaat schijnen in het nieuwe jaar. Minder zeiken, en meer doen voor elkaar. Dan komt het vast wel goed met ons…

Meer berichten