Foto: Bert Jansen

Nieuwe beheerder van 112Brabant

Hannie Bettgens

Website nieuw leven ingeblazen

Wie op de hoogte wil zijn van het laatste 112-nieuws in Brabant, die stemt tegenwoordig af op 112Brabant.

VELDHOVEN - Recent heeft 112Brabant een nieuwe beheerder gekregen. En dat is Berry Jansen. "Daarmee is de website nieuw leven ingeblazen. De website is volledig up to date en alle 112-berichten uit Brabant staan er in de kortst mogelijke tijd op."

Gedragsregels

De informatie wordt door betrouwbare fotografen en journalisten ter plaatse doorgegeven. "Daardoor hebben we op 112Brabant altijd de correcte informatie. Alle contacten zijn in bezit van een perskaart of een politieperskaart. Dat houdt in dat ze volgens gedragsregels onder andere de foto's in beeld brengen. Zo komt het slachtoffer nooit in beeld, in tegenstelling tot andere, vaak social media, waarop foto's en video's geplaatst worden door 'kijkers' met een mobieltje. Wij als 112Brabant maken daar geen gebruik van en distantiëren ons van deze sensatiebeelden."
112Brabant mag gezien worden als een van de meest betrouwbare sites. "De info die wij op de site plaatsen is voor 99% correct. Die komt van de aanwezige media ter plaatse en wordt geplaatst als relevante informatie, zonder oordeel, zonder opsmuk, gewoon eerlijk zoals het is."

Correcte manier

Daarmee komt 112Brabant tegemoet aan naasten of eventuele nabestaanden. "Er is niets erger dan op bepaalde media een foto of film regen te komen van een 'rampenjager' waarbij soms de gruwelijkheden van een ongeval zichtbaar zijn."
Iedereen kent wel de gruwelijke beelden van een ongeval op de snelweg waarbij het filmen bijna belangrijker was dan eerste hulpverlenen. Jansen vindt dat ongehoord. "Je zou maar de partner of ouder of kind zijn van iemand die op deze afgrijselijke manier beeld is gebracht. Deze beelden te zien krijgen op Facebook, Twitter, Instagram of Whattsapp. Dat wil je niet meemaken. Ik heb regelmatig met agenten gesproken die een slecht nieuws gesprek moeten gaan brengen aan nabestaanden. De agenten zijn op dat moment de opvang, degene die het nieuws op een correcte manier brengen, niet gekleurd door enige vorm van sensatie. Deze agenten verzorgen de eerste opvang en helpen daar waar dat nodig is. Dat nieuws moet niet binnenkomen met een of andere sensatiefoto."

Preventie

112Brabant brengt 24 uur per dag nieuwsberichten. "Waar we ons op richten zijn de achtergrondverhalen bij het nieuws. In de meest breedste zin van het woord. Verhalen van slachtoffers, evenals preventie. Alle verhalen dienen wel gerelateerd te zijn zijn aan 112. Wat doet het met iemand die door brand zijn huis heeft verloren? Wat doet slachtofferhulp? En wat doet het met een verlener van slachtofferhulp? Ook richten we ons op preventie. Zo is vuurwerk nu een goed onderwerp."

www.112brabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden