Foto:

Zonder prikkels kinderen laten genieten

Hannie Bettgens

LOEK@WINTER komt donderdag 3 en vrijdag 4 januari met een prikkelarm programma voor kinderen die extra aandacht behoeven.

VELDHOVEN - Niet ieder kind kan mee in de snelheid en complexiteit van de huidige maatschappij. Kinderen kunnen daardoor vastlopen. "Dat kan door allerlei omstandigheden", aldus Mandy Mennings – van Laarhoven. Zij is oprichter van de Veldhovense stichting LOEK@YOU.

Winterse sferen

"Overleden ouders... Een moeilijke thuissituatie of een aandoening... Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor een kind (soms tijdelijk) gebaat is bij prikkelarme activiteiten in een prikkelarme omgeving." LOEK@WINTER voorziet in de speciale behoeftes van deze kinderen. "We hebben bewust gekozen voor 2 dagen aan het einde van de kerstvakantie. Het programma wordt per leeftijdscategorie ingedeeld. Er kan voor gekozen worden om 1 of 2 dagen deel te nemen. In kleine groepjes."
Elke dag staat een grote activiteit op het programma met daaromheen wat kleinere activiteiten. "Allemaal in winterse sferen. We hebben onder andere een koek- en zopiekraam en een kampvuur om broodjes te bakken of appels te roosteren. Voor de kleinsten houden we olympische spelen. In kleine groepjes, met voldoende vrijwilligers ter begeleiding. De grotere kinderen gaan bounceballen. Het is een wat wildere activiteit maar doordat iedereen in zijn eigen bouncebal, cocon, zit voelt het heel veilig en prikkelarm. Verder kunnen kinderen tekenen en kleuren, sjoelen, basketballen en aan nog een keur aan rustige spelletjes en bezigheden meedoen."

DIY

Vrijdag 4 januari gaan de wat grotere deelnemers een uurtje schaatsen. "Dankzij Echt Veldhovenz ON ICE. Tijdens dit uurtje worden alleen de kinderen van LOEK@WINTER toegelaten in een setting zonder flikkerende lampen en zonder grote drukte." Voor de kleintjes wordt het ook een leuke dag. "Die gaan naar de bioscoop en krijgen een rondleiding door De Schalm." Voor alle kinderen is een zogeheten DIY-programma (do it yourself). "We gaan een sneeuwpop knutselen van plastic bekertjes." Inschrijven kan nog. Kosten zijn 5,00 euro per dagdeel. "Om de onkosten te dekken. De hele dag staan er 2 professionals klaar om waar nodig, de kinderen individueel te begeleiden en aandacht te geven. Opgeven kan via de link

www.eventbrite.nl/e/tickets-loekwinter-50648771840

Meer berichten