Foto: Theo van Sambeek

'Varkens zijn gewoon leuke beesten'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?
"Mijn naam is Kyan Leeflang"
Geboortedatum?
"Op 9 september 2006 ben ik geboren."
Woont in Veldhoven in?
"Ik woon in d'Ekker."


Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Mijn favoriete plekje is de varkensstal bij zorgboerderij De Vennekuus in Wintelre."
Waarom?
"Ik vind dieren heel erg gaaf en in de stallen zijn dus de varkens, waar ik boer Henri mee kan helpen, wat ik heel erg leuk vind. Varkens zijn gewoon erg leuke, grappige beesten. Als ze jongen krijgen, vind ik de kleintjes ook heel erg leuk. Dan help ik mee met het eten geven van de biggetjes. Eerst maken we het eten, doen het eten dan in een gieter en daarna in de bakjes voor de biggetjes. Gemiddeld heeft een varken dan wel rond de 15 biggetjes..."
"Ik ben nu ongeveer bijna een jaar bij zorgboerderij De Vennekuus en toen vond ik de varkens nog helemaal niks, maar daarna is het steeds leuker geworden. Dat was wel nieuw voor mij, want ik moest heel erg wennen hier, in het begin. Eerst wist ik helemaal niet wat ik moest doen en toen ging ik steeds vaker de stal in en begon ik het zelfs leuk te vinden. Dus nu ga ik bijna altijd mee als Henri de varkensstallen in gaat. Je mag nooit alleen de stallen in, maar ik durf echt wel bij de grote varkens in de stal."
Kom je hier vaak?
"Ik kom hier eens in de 2 weken. Van 09.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur 's avonds. Ik eet hier dan ook mee."
Neem je weleens iemand mee?
"Nee, ik neem eigenlijk nooit iemand mee, behalve dan op een open dag... Dan mag iedereen komen, ook de opa's en oma's. Wel brengt mama mij en haalt papa mij weer op als ik hier kom."
Nog iets anders over jouw favoriete plekje?
"Trampoline springen kun je hier ook; dat doe ik ook weleens. Ook haal ik weleens de kippeneieren uit de hokken en geef de herten te eten. De herten komen dan echt naar je toe en heel soms kun je hen dan ook aaien. De herten vind ik ook wel favoriet, na de 2 varkensstallen. Thuis heb ik ook dieren; een hond - Bumper heet die - en 7 vogels."

Meer berichten