Het FTC-team van Sondervick College, klaar voor Den Haag. FOTO: Sondervick College.
Het FTC-team van Sondervick College, klaar voor Den Haag. FOTO: Sondervick College. (Foto: Sondervick College)

NK-plaats voor First Tech Challenge-team

Na 2 spannende kwalificatiewedstrijden in Breda en Utrecht is duidelijk dat het Sondervick College bijzondere talenten in huis heeft. Team-'The Encrypted Gentlemen' wist zich namelijk in de 2e ronde te verzekeren van een plaats op het NK. Op 9 februari zal deze met 23 andere teams in Den Haag strijden om de 1e plaats.

VELDHOVEN - Sinds vorig schooljaar is er op het Sondervick College een FTC-team actief. FTC staat voor First Tech Challenge. Dit is een wereldwijde wedstrijd waarbij robots volgens speciale regels met elkaar een competitie aangaan. Deze robots moeten zowel autonoom als op afstand bestuurbaar, verschillende opdrachten en missies uitvoeren, zoals onder andere zijn eigen gewicht tillen.

Het proces waarbij de robot tot stand komt begint bij het werven van financiële middelen om al het materiaal te kunnen kopen. Aangezien het Sondervick college een partnerschool is van ASML, hebben de leerlingen daar een presentatie mogen houden. Daarop besloot ASML een financiële bijdrage te leveren.

Bij een goede score op het NK in Den Haag bestaat de mogelijkheid om in Detroit verder te strijden. Maar dan zal het team meer sponsoren moeten zoeken: FTC@sondervick.nl.

Meer berichten