Naast de stropersmiddelen, zijn ook het vuurwerk en de hennep in beslag genomen. FOTO: Politie.
Naast de stropersmiddelen, zijn ook het vuurwerk en de hennep in beslag genomen. FOTO: Politie. (Foto: )

Stropersduo uit Wintelre loopt goed in de val van politie

Van de redactie

De politie heeft in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 december 2018 in het buitengebied van Veldhoven 2 verdachte stropers aangehouden. De mannen uit Wintelre zijn op heterdaad betrapt en zitten vast voor verder onderzoek.

VELDHOVEN - Bij de politie zijn signalen ontvangen over stroopactiviteiten in Veldhoven. Reden om in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) onderzoek hiernaar te doen.
Dat leidt zaterdag 22 december 2018 net na middernacht tot de succesvolle aanhouding van 2 mannen uit Wintelre van 63 en 61 jaar. Zij worden op een perceel aan de Halve Mijl in Veldhoven op heterdaad betrapt als ze daar aan het jagen zijn op wild met een geweer met een geluidsdemper erop. Ze hebben dan net een haas geschoten. De verdachten hebben daarvoor geen jachtakte en ook geen wapenverlof.

Materialen, vuurwerk en drugs

Bij de mannen zijn door de politie diverse stropersklemmen en -lampen om in het donker wild mee te spotten gevonden.
Ook stuiten de agenten bij een doorzoeking van één van de woningen van de verdachten op 50 kilo legaal consumentenvuurwerk. Dat is 25 kilo meer dan iemand thuis op voorraad mag hebben.
Ook worden in het pand henneptoppen gevonden. In totaal ruim 60 gram. Naast de stropersmiddelen zijn ook het vuurwerk en de hennep in beslag genomen.
De 2 mannen zitten thans vast voor verder onderzoek door de politie. Het is bij de redactie niet bekend of ze al dan wel of niet voorgeleid zijn aan de Officier van Justitie.

Tips

Uit het onderzoek blijkt dat de beide Wintelrese verdachten het wild verhandelden. Sterker nog, uit hetzelfde politieonderzoek blijkt dat de heren zelfs op bestelling gingen schieten. Bij de politie is daarom dan ook de idee ontstaan dat er daarom wellicht mensen zijn in Veldhoven en omgeving die hier meer over kunnen vertellen. Het is niet verwonderlijk dat de politie met die personen graag in contact wil komen.
Contact met de politie? Dat kan door te bellen naar (0900) 88.44. Het is overigens ook mogelijk om beschikbare informatie anoniem te delen met de politie. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op (0800) 70.00. Het is ook mogelijk een online tipformulier in te vullen: www.politie.nl/mijn-buurt/politiebureaus/09/veldhoven.html.

Meer berichten