“We willen iedereen stimuleren om meer te gaan bewegen en sporten." FOTO: Theo van Sambeek
“We willen iedereen stimuleren om meer te gaan bewegen en sporten." FOTO: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

1.000 kilo afvallen met de Afvalrace

Mireille Camps

Start woensdag 2 januari 2019

In de 1e week van 2019 start in zwembad Den Ekkerman een nieuw initiatief, waarbij een groep mensen met – in meer of mindere mate - overgewicht, gezamenlijk 1.000 kg gaat proberen af te vallen. Deze zogenaamde 'Afvalrace' wordt in samenwerking met Fitcoach Steef en Fysiotherapie De Ligt gehouden. Het startsignaal klinkt op woensdag 2 januari in zwembad Den Ekkerman, tijdens een Winter Work-out, tevens de kick-off voor dit sportieve initiatief is.

VELDHOVEN - Minette Lommers van zwembad Den Ekkerman: "We hebben we het doel gesteld om de Veldhovenaren in totaal 1.000 kilo af te laten vallen. We hebben voor deze Afvalrace een goede beweegplanning in elkaar gezet waarvoor je elke dag bij het zwembad terecht kunt. Je kunt voor 40,00 euro een beweegpas kopen, waarmee je een maand onbeperkt kunt sporten in en rond het zwembad."

Weegschaal

De manager van het zwembad geeft het fijn te vinden dat het project in samenwerking gedaan wordt met een fysiotherapiepraktijk en een fitcoach. Fitcoach Steef benadrukt: "Mensen weten vaak niet wat je met een kleine aanpassing in het voedingspatroon kunt bereiken. Het is heel belangrijk om ook hier naar te kijken. Bij het wegen kijken we dan ook niet alleen naar het gewicht, maar ook naar het vochtgehalte, vetgehalte, spierkracht, BMI en nog meer. Het is dus vaak een combinatie van bewegen en juiste voeding. Hopelijk gaat iedereen het dan ook echt een paar maanden volhouden, omdat je dan pas echt de resultaten goed gaat zien".

Blessures voorkomen

Fysiotherapeute Sabine Rijkers over het evenement: "Wij zien de Afvalrace ook als een versterking van de onderlinge samenwerking die we al hebben met het zwembad en willen graag ook hierin ons gezicht laten zien. We zien in de Afvalrace dan ook een goede aanvulling in het totaal concept van bewegen, voeding en voorkomen van blessures. We zullen eens per maand bij het zwembad zijn voor massages en eventueel vragen van de deelnemers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden