Foto:

De Veldhovense Revue is er klaar voor

Hannie Bettgens

8, 9, 13, 14 en 15 december

In aanloop naar de voorstellingen van de Veldhovense Revue volgt het Veldhovens weekblad de voorbereiding van deze megaproductie. Deze keer komen de decorbouwers aan het woord.

VELDHOVEN - Wat zou je doen met 6 miljoen? Iedereen die op een of andere manier meewerkt aan deze productie, kan daarop een antwoord geven.

Enthousiast

Luuk Bazelmans en Johan Helle bouwen al enkele edities mee aan het decor. Bazelmans: "Sinds 2004 speel ik als drummer mee in het orkest. Mijn moeder heeft vroeger ook als muzikant meegedaan. Haar verhalen waren altijd enthousiast. Toen mijn vrienden aangaven dat er een vacature openstond heb ik daarop gereageerd en ben ik aangenomen. Vanaf die tijd spelen we met de vriendengroep, hartstikke leuk en hartstikke gezellig."

Op zijn plaats

Bazelmans is van alle kanten betrokken bij de revue. "Kijk, ik hoef niet met mijn snottert op het podium; ik zit lekker in die orkestbak. Dat vind ik fijn, samen muziek maken. Oefenen doe je in eerste instantie thuis, vooral de noten oefenen. Daarna bij de repetities maak je pas samen muziek. Alle noten die je thuis hebt geoefend vallen dan op zijn plaats. Het orkest, de spelers en het decor."

Opmerking

Helle: "Ik ben er door mijn dochter Sanne in gerold. Of pap even een keer komt helpen... Tja en dan zit je erin, ben je 4 producties verder omdat je bent blijven hangen. Maar zo leuk om erbij betrokken te zijn en te blijven."
Bazelmans en Helle geven aan dat de decorbouwers een leuk clubje bij elkaar is. Bazelmans: "Elke keer als we beginnen met bouwen, krijgen we van de ontwerper Henk Kemperman de tekening." Helle: "Eerste opmerking van ons is altijd: Hoe moeten we dat nou weer voor elkaar krijgen! Dat gaat nooit lukken! Maar toch komt het altijd weer goed. Henk maakt duidelijk tekeningen en vervolgens gaan we gewoon aan de slag."

Tandje bij zetten

Voor deze productie is het decor door 5 mensen gebouwd. "Eigenlijk redelijk relaxt deze keer, dat is andere jaren wel een anders geweest. Een week voordat het moet staan waren we eigenlijk zo goed als klaar."
Inmiddels staat het decor in De Schalm en vinden de laatste repetities plaats. Helle: "Dan zien we het totaalbeeld en gaan we fine-tunen. Hier en daar nog een handgreepje of een kledinghaakje. Het is echt zo mooi als dat het allemaal weer gelukt is. Alle keren dat wij mee hebben gedaan is het altijd gelukt om alles binnen de afgesproken termijn en budget te bouwen." Bazelmans vult nog aan: "We schalen gewoon het aantal avonden op. In het begin bouwen we 2 avonden... Zien we dat het niet lukt dan zetten we met zijn alleen een tandje bij."

Voor Bazelmans zit het bouwwerk erop als de revue start; hij zit dan in de orkestbak. Helle waakt over alles als de revue op het podium bezig is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden