Foto: ad

'Alles is weer geweldig geregeld'

Ad Adriaans

Typisch Zonnebloem!

Zonnebloem Veldhoven bood op zaterdag 1 december 135 gasten en 45 vrijwilligers een middag met humor en muziek. Het operette ensemble Laat Operette Leven (LOL), een natje en een droogje en aangenaam gezelschap vormden de ingrediënten van deze weer zeer geslaagde activiteit van Zonnebloem Veldhoven.

VELDHOVEN - De zaal in Partycentrum 't Witven zit ruim voor aanvang al helemaal vol. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje wordt door de aanwezigen gezellig gekeuveld.

Grootschalig

Gerrit van Doorn is bestuurslid Activiteiten binnen Zonnebloem Veldhoven. "Sinds de fusie van 6 afdelingen tot Zonnebloem Veldhoven op 1 januari 2017, kunnen we dit soort van grootschalige activiteiten aanbieden. En mede dankzij een sponsorbijdrage van de Rabobank kunnen we de prijs voor onze gasten laag houden."
Overigens, ook vorig jaar treedt LOL op bij de Zonnebloem. "In 2017 hadden we een gezellige en succesvolle middag met 159 gasten. De activiteit werd toen heel positief ontvangen. De gasten vinden het leuk om de bekende deuntjes mee te neuriën."

Maatschappelijke stage

Worden de rollators in 2017 nog in de zaal meegenomen, dit keer staat het wagenpark in een aparte ruimte. Dat is de taak van Rick Winters (14). De Veldhovense scholier aan De Rooi Pannen vervult zijn maatschappelijke stage bij deze activiteit. "Ik plak een nummer op de rollator en zet deze weg. Het zijn er heel veel, wel 50 of 60. Het is altijd wel leuk om met die dingen te rijden en een praatje te maken met de mensen."
Wat vindt hij van operette? "IK luister veel naar AC/DC en Guns & Roses. Operette heb ik nog nooit gehoord."

Leuk om te doen

Vrijwilliger Jack de Waard lust er wel pap van. "Ik heb in mijn leven veel operettes gezien. Driekwart van wat ik hier hoor, herken ik. Ze mogen van mij nog wel een keer terugkomen, ik heb er van genoten", zegt hij na afloop. Hij is al sinds 2009 vrijwilliger bij de Zonnebloem. "Het is leuk om te doen. En de middag is weer geweldig geregeld, typisch Zonnebloem."

Gouden handjes

Zangeres Heidi Broeksteeg van LOL werkt in de zorg en kent het belang van vrijwilligers. "Wij treden ook veel op in verzorgingshuizen. Veel betaalde zorg van vroeger is weggesaneerd en overgenomen door vrijwilligers. Er zit hier voor een kapitaal aan gouden handjes binnen."

Bijzonder genoten

De middag was een lust voor oog en oor. De 2 dames van LOL bezingen de liefde uit volle borst en de ene outfit is nog mooier dan de andere. Een pianist en verteller maken het kwartet compleet. Henk van Schalkwijk is met echtgenote An aanwezig. Henk is blind, maar toch heeft hij bijzonder genoten. "Alles wat ik kan horen, daar ga ik heen. Het is heel goed verzorgd hier."

Meer berichten