Foto: Hermes

Bravoflex rijdt binnenkort ook in Veldhoven en omgeving

Van de redactie

Per zondag 9 december gaat Bravoflex van start in Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre.

VELDHOVEN - In Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre rijdt vanaf zondag 9 december 2018 een flexibele vervoerservice: Bravoflex. Bravoflex wordt geïntroduceerd bovenop de reguliere dienstregeling. Dit maakt reizen in het openbaar vervoer met Bravo nog aantrekkelijker en gemakkelijker.

Voor iedereen

Reizigers kunnen hun rit heel eenvoudig boeken via de OV flex app of via de boekingswebsite ovflex.nl/booking. De reiziger selecteert een vertrek- en aankomsthalte die valt binnen het aangegeven reisgebied en de gewenste vertrektijd. Ook kunnen reizigers aangeven hoeveel personen meereizen. Er wordt daarna binnen enkele seconden berekend hoe laat de reiziger wordt opgehaald om op tijd op de bestemming te arriveren. Het kan zijn dat het voertuig gedeeld moet worden met andere passagiers. Maar dat gebeurt alleen als de geplande aankomsttijd niet in gevaar komt. Bravoflex is voor iedereen toegankelijk, maar rijdt alleen binnen het gebied Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre.

Geen vaste routes

Zonder een overstap wordt de reiziger naar de aangegeven bestemming gebracht. Bravoflex-voertuigen zijn geheel niet gebonden aan vaste routes, alleen aan vaste vertrek- en aankomsthaltes. Ze rijden kriskras door het gebied met maar één simpel doel, te weten de reiziger comfortabel, veilig en op tijd naar de bestemming brengen.
Na de reservering ziet de reiziger over hoeveel minuten hij wordt opgehaald. En tijdens de feitelijk rit wordt aangegeven hoe lang de rit precies duurt.
De reiziger ziet vooraf ook welke chauffeur en welk voertuig zijn rit gaat verzorgen. De reiziger kan de rit overigens altijd boeken op het moment dat hij zelf wil reizen, maar - en dat is ook nieuw - vanaf nu kan er ook bijvoorbeelde 2 weken vooruit geboekt worden.

Meer berichten