Foto: Jordy

Column Jordy Graat

De december maand gaat beginnen en na alle ophef over Sint en zijn Pieten dient zich de volgende discussie alweer aan... Wat gaan we doen met oudjaar? Oftewel: gaan we vuurwerk afsteken of komt er een algemeen verbod. Gelukkig zien de meeste burgemeesters in dat het gewoon moet kunnen. Ik zou het heel jammer vinden als deze traditie ook kapot zou worden gemaakt.
Vuurwerk brengt bij mij mooie herinneringen naar boven. Toen ik nog in de Heikant woonde kon je niet wachten tot het donker was zodat je met rotjes de straat op kon. Je had al vrij snel verbrande vingers van de aansteker en de zwarte roet zat op je vingertoppen. Natuurlijk ging je wel eens op de grens van wat kon, maar uiteindelijk had je een fantastische avond.
n de straat waar ik tegenwoordig woon gebeurt er buiten niets meer. Dat is echt heel erg zonde. Waarom niet massaal de straat op en genieten van het vuurwerk van elkaar? Qua vuurwerkprobleem is er misschien wel een oplossing. Sommige wijken zamelen met de buurtvereniging geld in en een kleine club mensen zorgt dan voor een prachtige vuurwerkshow. Samen kun je dan, veilig kijken en het scheelt weer een bezoekje ziekenhuis voor missende vingertopjes.

Meer berichten